Türkoğlu, "Bu projenin başarıyla tamamlanması, diğer proje sahiplerince rol model olarak alınmalı" dedi. Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar ve 'Sokaktan Haber Var' Projesi kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, Samsun'daki birçok medya kuruluşlarında ve özel sektör kurumlarında çalışma hayatına 'merhaba' diyen öğrenciler, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu.
Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan ve kamu kurum ve kuruluşların işbirliği ile YEDAŞ'ın da Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projesi kapsamında desteklediği "Sokaktan Haber Var" Projesi'nin amacına ulaştığını kaydeden Denetimli Serbestlik Müdürü Soğukpınar, "Bir umutla çıktığımız yolculuğumuzda, başarılı olduk ve umutlarımız, hayallerimiz gerçek oldu" dedi. YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu ise, "Bu projede önemli olan gençlere olan 'topluma kazandırılması zor' bakış açısını yok edebilmekti. Sizler bunu başardınız. Proje süresince birçok algının üstesinden geldiniz ve mücadelenizi takdirle karşılıyorum" diye konuştu.
HAYALLERİMİZ GERÇEK OLDU
Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar, yükümlüleri topluma kazandırmak, hayata uyumunu kolaylaştırmak ve toplumun onlara karşı bakış açısını değiştirmek için planladığımız "Sokaktan Haber Var" Projesi'nin ilk adımlarımızı attığımızda, "İlk zamanlar oldukça sancılı süreçler yaşadık. Bizler için bir hayli zor yolculuk oldu. Ancak, ‘Bir kişi de olsa bu projenin amacına ulaştıracağız’ dedik. Zamanla baktık ki, bir değil, kitleler projenin peşine takıldı. Bir umutla çıktığımız yolculuğumuzda başarılı olduk ve umutlarımız, hayallerimiz gerçek oldu. Samsun'daki usta gazeteciler ve profesyonel fotoğrafçılarca, gençlerimiz 40 saatlik haber yazma teknikleri ve 15'şer saat fotoğraf çekme eğitimlerinden başarıyla geçti. Proje sonunda ise öğrencilerimiz, Samsun'daki medya kuruluşlarında ve özel sektör kurumlarında istihdam edilirken, bir kaç tanesi de kendi işyerlerini açarak, çalışma hayatına 'merhaba' dedi. Bu projeden başarıyla ve alnımızın akıyla çıktığımız için hem gençlerimizle hem de proje kapsamında bir çok fedakarlık gösteren mesai arkadaşlarımızla gurur duyuyorum" dedi.
GENÇLERİMİZİ KAZANDIK
Ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getiren YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ise, Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Hanım’ın, YEDAŞ olarak projeyi desteklememiz konusunda bize yaptığı teklifi hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirterek, “Projedeki paydaşların yön birliği ile oluşan sinerji, YEDAŞ’ın da sosyal sorumluluğa olan bakış açısı, birçok algıyı değişmesine neden olacak bir projeyi hayata geçirdi. YEDAŞ’ın ‘sürdürülebilir’ yönetim modelinin bu proje için rol model olacağı inancını taşıyarak, bu projeyi desteklememizi isteyen Canan Hanım’a ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi. Türkoğlu, "Proje sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör temsilcileri, paydaşlık örneği sergiledi. Projeye ilk bakıldığında bu gençlerin, bir daha topluma kazandırılması zor görünüyordu ve böyle bir algı vardı. Bu noktada paydaşlık ön plana çıktı ve bu algıyı yok edilmesi için örnek bir mücadele başladı. Sonuçta kazanan Samsun oldu, bu gençlerimiz oldu. Şu anda hepsi birer iş sahibi ve hayatları eskiye oranla çok farklı. Değişimlerini, hayata olan bakış açılarından görebiliyorsunuz" diye konuştu. "Şehir dinamiklerinin, taşın altına elini koyması halinde Samsun'da yapılması zor hiçbir şey yok" diyen Türkoğlu, "Paydaşlarını doğru belirlemek, sürdürülebilirliğin için çok önemli. Bu projenin başarıyla tamamlanması, diğer proje sahiplerince rol model olarak alınmalı" dedi.
ARTIK SORUMLULUK SAHİBİYİZ
YEDAŞ'ın projeye vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Denetimli Serbestlik Müdürü Soğukpınar, "Proje için YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'nu ziyaret ettiğimizde, çok olumlu bir enerji aldık. Projeyi anlattık, desteklerini istedik. Kendisi de projeyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü belirterek, projenin tamamlanması sürecine kadar yanımızda oldu. Başta Genel Müdür Türkoğlu'na ve YEDAŞ ailesine teşekkür ediyoruz" dedi. Eğitimlerden başarıyla geçen ve iş hayatına başlayan öğrenciler ise, "Bizlerin de ilk projeye başlarken, umudumuz yoktu. Ancak gördüğümüz eğitimler, bizlere yepyeni bir hayatın başlangıcı oldu. Sosyalleştik, arkadaş ortamlarımız değişti. Yeni insanlar tanıdık. Sonra çalışmaya başladık. Evden işe, işten eve gider durumdayız. Zamanla sorumluluk sahibi olduğumuzu anladık. Aslında istediğimiz hayat buydu. Bizlere bu fırsatı veren tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştular.
İŞKUR'A ROL MODEL OLDU
Sokaktan Haber Var Projesi'nin, Samsun'da İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 9 kurumun paydaş olduğu 'Karanlıktan Aydınlığa Çıkmanın Tam Zamanı' adlı projeye rol model olduğunun altını çizen Soğukpınar, "Yine bu proje, 15 yaş üstü örgün eğitim dışında kalan madde bağımlısı, suça yönelmiş alt sosyoekonomik düzeye sahip gençlerin, toplum içinde iletişim kurabilmelerini, sağlıklı yaşam konusunda bilinçlerini artırmalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlayacak bir proje. Samsun'da ilk adımı bizlerin attığı ve diğer kurumlarca da projemizin rol model olarak alınması, bizlerin doğru bir projeye imza attığımızı gösteriyor. Bu proje kapsamında da Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak, üzerimize büyük görev düşüyor" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.