Toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı, Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon haritasını yeniden çiziyor. SAMÜ, yarışmalarda toplam 11 ödül kazanma başarısı gösterdi. Rekabetin yoğun olduğu zorlu yarışmalarda ter döken Samsun Üniversitesi takımları, İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023 etkinliklerinde 4 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük, 3 performans ödülü ve 1 en iyi girişim ödülü olmak üzere toplamda 11 ayrı ödül kazandı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmalarda 8 ödül kazanan Samsun Üniversitesi, Ankara Etimesgut Havalimanı'nda 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde 2 ödül, İzmir Çiğli Havalimanı'nda 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmalarda ise 1 ödül kazandı.
İlk durak olan İstanbul Atatürk Havalimanı, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında teknoloji meraklılarını ağırladı. Üniversitenin enerjik ve başarılı yarışma ekipleri, burada katıldığı birçok kategoride rakiplerini geride bırakarak 8 farklı ödül kazanmayı başardı. 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında başkent Ankara'nın ev sahipliği yaptığı TEKNOFEST, ülkenin dört bir yanından gelen binlerce yarışmacıyı ağırladı. Üniversitenin teknoloji takımları bu etkinlikte de roket yarışmalarından 2 ödülle Samsun’a dönüş yaptı. Son olarak Ege'nin incisi İzmir'in Çiğli Havalimanı, TEKNOFEST'in finaline ev sahipliği yaptı. Öğrenciler burada da katıldığı yarışmalarda 1 ödül daha kazandı.
TEKNOFEST 2023’te öğrencilerin aldığı ödüller şöyle:
“Makine İmalatı ve Otomotiv Kategorisi'nde Türkiye birinciliği ödülünü Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Erkan Öztürk ve Danışman Dr. Öğr. Üyesi Emine Feyza Şükür kazandı. Savunma Uzay ve Havacılık Kategorisi'nde Türkiye birinciliğini Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Sena Nur Eren ve Danışmanı Doç. Dr. Muammer Türkoğlu kazandı. Elektrikli Araç Kategorisi'nde yerlilik dalında Türkiye birinciliğini, performans dalında ise Türkiye üçüncülüğünü takım danışmanı Dr. Tuncay Soylu, takım üyeleri Bilgehan Kasım, Talip Savma, Tarık Cemil Başak, Asude Rana Çakar, Umut Kaymak, Ayçe Gülüm Saltık, Yusuf Ağlar, Yunus Emre Taşdelen, Emre Mertcan, Mustafa Emre Seyhan, Asıf Varol kazandı. Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisi'nde Türkiye birinciliğini Takım Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Turgay Yalçın, takım üyeleri Fatih Kılınçarslan, Beyza Yavuz, Zeynep Kuru, Tuba Ayyıldız, Nagehan Akın, Şeyma Aydoğan, Cihan Dağdagül, Sefa Şahin, Mehmet Efe Baysal, Yusuf Karaböcek; Roket Yarışması Yüksek İrtifa Kategorisi'nde Türkiye ikinciliğini Takım Danışmanı Muhammed Emin Kılınç ile takım üyeleri Hasan Emre Öztürk, Emin Bayram, Serdar Koçan, Sefa Yılmaz, Gökberk Akyürek, Zehra Sena Şentürk, Beytullah Kırcı; Patent Kategorisi'nde Türkiye ikinciliğini Makina Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Yusuf Yazıcı, Uluslararası İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması Kategorisi'nde performans ödülünü ATMOSVERA takımı üyeleri Muhammet Orkun Paşaoğlu, Gülsüm Demir, Mehmet Efe Baysal, Arif Emin Köklü, Zeynep Aktürk Mert Can Yılmaz, Ruşen Çıkar, Zeynep Özbayrak, KOZMOS takımı üyeleri Tahir Çebi, Mehmet Yalpı, Duygu Bayburtlu, Muhammed Oktay Yamal, Eren Doğan, Fatih Büyükbeşe, Mehmet Yiğit Kılıçaslan ve Edanur Köroğlu ve İKARUS takımı üyeleri Emre Yıldız, Muhammed Güven Zengin, Zehra Demirci, Rabia Tosun, Bayram Eren Gündüz, Emine Sefa Türkoğlu, Yasemin Afacan, Muhammed Mustafa Karakaş kazandı. Girişim Yarışması-Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri Kategorisi'nde ise En İyi Girişim Ödülü'nü Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yusuf Yazıcı ve Araş. Gör. Sare Mıtıncık aldı.”
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.