Ondukuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Konukevi’nde gerçekleştirilen kahvaltıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Halis Ölmez ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy, Samsun TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kerem Tüfekçi, Samsun TSO Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç ve öğrencilere staj imkanı tanıyan sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kahvaltı sonrası konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ ile Türkiye’de örnek bir projeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Değişen dünya koşulları ve yoğunlaşan rekabet ortamı bilgiyi her geçen gün daha değerli hale getirmektedir. Sanayi sektörü de artık bilgiyle tecrübe birleştirilerek Ar-Ge ve inovasyonla katma değeri daha yüksek ürünlerin üretildiği bir sektör haline gelmiştir. Bu açıdan bilgi birikimini üretimine dönüştürmenin en önemli araçlarından biri de üniversite-sanayi işbirliğidir. Üniversitemiz ve oda olarak Türkiye’de örnek olan bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. İmzalanan protokol gereği OMÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerimiz, oda tarafından belirlenen işyerlerinde çalışarak aldıkları teorik dersleri pratiğe dönüştürme fırsatı buldular. Geçen dönem 10 firmamızda 13 öğrencimiz işyerlerimizde staj gördü. Bu öğrencilerimizden bazıları iş teklifi de aldı. Bu güzel projeye destek veren başta üniversitemize ve sanayicilerimize ve projenin oluşmasına önemli katkısı bulunan Genç Girişimciler Kurulumuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, her başarılı projenin nitelikli insanla hedefine ulaşacağını kaydederek, “Ortaya koyduğumuz bu projeyle daha önce şehrimizde olmayan güzel bir işbirliği sağlandı. Bu işbirliğimiz değişik alanlarda da devam ediyor ve inşallah etmeye de devam edecek. İki tarafında iyi niyetli tavrının ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyorum. Daha öncede ifade ettiğim gibi bu üniversite, şehrin üniversitesi. Kentin neye ihtiyacı varsa biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyorum. Oda Başkanımızın şahsında öğrencilerimize staj imkanı sağlayan firmalarımızın yetkililerine teşekkür ediyorum. Ülkeler ve firmalar her geçen gün değişen ve ağırlaşan küresel rekabet ile mücadele etmek zorunda. Rekabet doğal kaynak üstünlüğünden ziyade bilim, teknoloji ve yenilik odaklı hale dönüşmüştür. Ülkeler ve firmalar küresel pazarlardan aldıkları payları arttırabilmek için bilim, teknoloji ve yenilik güçlerini her geçen gün geliştirmektedirler. Çok önemsediğim ve bitme aşamasına gelen Teknopark’ın hayata geçmesiyle üniversite-sanayi işbirliği daha üst seviyeye ulaşacaktır. Teknopark ile üniversitelerdeki akademisyenler, sanayi kuruluşlarımıza Ar-Ge, danışmanlık ve inovatif gibi bir takım çalışmalarda destek vereceklerdir. Elimizde güzel bir kıymet var. Bunu yavaş yavaş enerjiye dönüştürmenin mutluluğu içerisindeyim” diye konuştu.
Kahvaltıya katılan işadamları da, proje için Samsun TSO’ya ve OMÜ’ye teşekkür ettiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.