Uyku bozukluğu hastalığının çözümü uyku odalarında

Uyku bozukluğu hastalığının çözümü uyku odalarında
Uyku bozukluğu hastalığı olan hastalar Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Hastanesi'nde uyku odalarında tedavi ediliyor.

Uyku hastalıkları için 2012 yılında 2012 yılında Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Hastanesi'nde açılan uyku odalarında bugüne kadar bin 800 hasta tedavi gördü. Uyku odalarında 1 gece misafir edilen hastaların gece boyunca; beyin dalgaları, kalp ritmi, oksijen düzeyleri ve horlama kaydı alınıp inceleniyor ve buna göre tedavi şekilleri belirleniyor.

"UYKU HASTALIĞI CİDDİ BİR RAHATSIZLIKTIR"
Uyku düzenindeki bozukluklarının toplumda ciddi bir hastalık nedeni sayılmadığını fakat bunun bir yanılgı olduğunu söyleyen Dr.Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Tamer Kutlu, "Bu tip uyku rahatsızlıkların tespiti ve tedavisi için Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde uyku odaları açtık. 2012 yılında tek odayla başlanılan hizmeti şimdi 5 odayla sürdürüyoruz. Poliklinik muayenesinin ardından uyku hastalığından şüphe edilen hastalardan uygun olanları uyku odalarına davet ediyoruz.

Özel olarak hazırlanan bu odalarda 1 gece misafir edilen hastaların gece boyunca beyin dalgaları, kalp ritmi, oksijen düzeyleri ve horlama kaydı alınıp inceleniyor. Bu inceleme sonucunda tedavi yöntemi ve süresi belirleniyor. İlk dönemlerde yoğun başvurular nedeniyle uyku odalarına uzun süreli randevular veriliyordu. Ancak oda sayısının da artırılmasıyla şu an itibariyle hastalara bir haftaya randevu veriyoruz. Uyku odalarından 2012 yılında 150, 2013 yılında 635, 2014 yılında bin 160, 2015 yılı ilk 7 ayda ise 755 hastamız hizmet aldı. Uykuda nefes durması, gün içinde yorgunluk ve uyku istemi, araba kullanırken, televizyon izlerken, sohbet ederken uyuklama hali, enerji, motivasyon ve konsantrasyon kaybı gibi durumların fark edilmesi halinde mutlaka bir hekime başvurulması gerekir. Bu tip şikayetlere sahip hastaların ‘horlama şikayeti herkeste var’, ‘gündüz biraz uykusuz ve yorgunsam ne var’ demeden bir Göğüs Hastalıkları Uzmanına muayene olarak kontrolden geçmeleri büyük önem arz ediyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir