Yabancılar Çarşısı’na Samsunluların ilgisinin oldukça fazla olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Ali Akyüz, “Hafta içi günde 4-5 bin, hafta sonları ise 10- 15 bin arası insan çarşımıza gelmektedir. Bu ilgiden gayet memnunuz. Hem turistik hem de alışveriş amaçlı birçok insan, Yabancılar Çarşısı’na geliyor” dedi.
Yabancılar Çarşısı adının nereden geldiğine değinen Akyüz, “Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla birlikte Rusya, Gürcistan, Azerbaycan’dan yabancılar buraya geldiler. O zamanlarda burada 2 bine yakın yabancı vardı. İlk başta 'Yabancılar Pazarı' olan çarşının adını ‘Yabancılar Çarşısı’ olarak değiştirdik. Bugün çarşımızda yaklaşık 80 yabancı esnafımız var. Çarşıda toplamda bin 12 iş yeri mevcut” diye konuştu.
TURİSTLERİN UĞRAK MEKANI
Tur rehberlerine işlenmiş bir çarşı olduklarını kaydeden Akyüz, “Turistler Samsun’a geldiğinde Yabancılar Çarşısı’nı da ziyaret ediyorlar. Yerli, yabancı herkes buraya uğruyor. Biz daha önce bunun çalışmasını yapmıştık. Otoparka gelen araçlara baktığınızda Türkiye’nin her yerinden insan geldiğini gördük. İnsanlarımızın burayı tercih etmelerinin nedenlerinden bazıları ucuz olması, ürün çeşidinin fazla olması ve sahilde olduğu için insanlar hem geziyor hem de alışverişini yapıyor” şeklinde konuştu.
BACASIZ FABRİKA
Yabancılar Çarşısı’nın Samsun’un sembollerinden biri olduğunu söyleyen Akyüz, açıklamasını şöyle tamamladı: “Buradan yaklaşık 7-8 bin kişi ekmek yiyor. Bunu genele yaydığımızda daha da artar. Şunun altını çizmek istiyorum. Vergimizi Samsun’da bırakan bir çarşıyız. Yabancılar Çarşısı Samsun ekonomisine büyük katkı sağlamakta. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür etmek istiyorum. Bizim derdimiz, sıkıntımızla ilgileniyor. Başkanımız çarşımıza yapılacak havalandırma çalışmasını bitirdi. İhale aşaması bu ay sonunda bitecek ve sıcak- soğuk havalandırma sistemine yakında kavuşacağız.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.