Çarşamba'da bölge hastanesi gibi hizmet veren Devlet Hastanesi 1986 yılında 150 yataklı olarak hizmet vermeye başlamıştı. Hastane günde 2 bine yakın hastaya ayakta tedavi sağlamaktaydı. Aynı zamanda bölgenin en çok hizmet veren 10 Sağlık Kurumundan biri olmuştur. Hastanenin hizmette yetersiz kalması nedeni ile yaklaşık 3 yıl önce Çarşamba'da yeni hastane yapımına başlanıldı. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılımda bulunduğu, büyük bir gösteri ile temel atma töreni yapıldı.
Mevcut eski hastanede yoğunluğu aşmak ve gerekli talepleri karşılayabilmek adına 2011 yılında 200 yataklı modern bir hastane için TOKİ ile yapılan ihaleyi Uzunlar Firması kazandı. Uzunlar Firma'sı işi bırakınca 2014 yılında bitirilmesi gereken hastane inşaatı durduruldu. Bunun üzerine yetkililer Sağlık Bakanlığı'na müracaat ederek mevcut hastane projesinin yeni kalite standartlarına uygun olarak düzenlenmesi aynı zamanda yatak sayısının da 250' ye çıkarılması talebinde bulundular. Sağlık Bakanlığı bu müracaatı uygun buldu. TOKİ' nin hastane inşaatındaki değişikliği kabul etmesi üzerine yoğun çalışmalar sonucunda proje yeniden '250 Yataklı Hastane Projesi' olarak ihaleye çıkma sürecine girdi.
Yeni Hastane binasının ihaleye çıkabilmesi için kanunlar çerçevesinde ihale sürecinin beklenildiği öğrenildi. Yeni ihaledeki hastanede; 100 tane tek kişilik oda, 50 tane özel oda, geri kalanı ise 2 ve daha fazla hasta kapasitesine sahip hasta odaları şeklinde projeye sunulmuştur. 2015 yılı sonuna kadar ihalesinin yapılarak inşaatın tamamlanmasını isteyen yetkililer, hastane inşaatının başlamasını sabırsızlıkla bekliyor.
Vatandaşlar yeni hastane inşaatının bir an önce tamamlanıp yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması beklentisi içindeler. Çarşamba Devlet Hastanesi yoğunluk ve fiziksel yetersizliğinden aynı zamanda çevre ilçelerden de gelen çok sayıda hastaya hizmet vermekte yetersiz kaldığından, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme ilçelerinden gelen hastaların gereken hizmet alamaması sonucunda Samsun merkezdeki hastanelere olan ilgi artmış vaziyette.
Yeni inşaat binasındaki çalışmaların yeniden ihale edilerek çalışmalarına başlamaması sonucunda mevcut eski devlet hastanesi binasında birçok çalışma başlatıldı. Hastane yönetimi çeşitli tadilatlar yaparak hastalara ve hasta yakınlarına daha iyi hizmet verebilmenin çözüm yollarını aramaya koyuldu. Hastane yönetimi acil girişini yeni bina inşaatı nedeni ile hastane önüne aldıktan sonra ana bina girişini yeniden tadilattan geçirdiler. Bu arada acil girişi ve poliklinikler önüne de kantin yaparak hastaneye gelen hasta yakınlarına daha kaliteli bir hizmet için çalışmalarını tamamladılar.
HABER-FOTO: Sezer ÇOBAN- Nazan KILCI- Sema Nur KOÇAKER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.