YENİ HÜKÜMET KONAK İNŞAATINA “MÜHÜR”

YENİ HÜKÜMET KONAK İNŞAATINA “MÜHÜR”
Geçtiğimiz sene açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası neticesinde verilen yürütmeyi durdurma kararı gereği Ada Park’a yapılan yeni hükümet konağı, seçim döneminde de gündeme gelmiş ve dün itibari ile inşaata mahkeme kararı sonucu mühür vuruldu

“SAMSUN 3. İDARE MAHKEMESİ'NİN DURDURMA KARARI VERDİ”
Edinilen bilgilere göre : 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde ada park sahası içinde başlatılan Hükümet konağı inşaatı için Çay Mahallesi Muhtarı Kadir Yanak ve Ömer Özcan, Fatih Kılıç tarafından Av. İbrahim Kaya aracılığı ile Bölge İdare Mahkemesine açılan Yürütmeyi Durdurma Davasında karar çıktı.
Av. İbrahim Kaya tarafından açılan dava da Samsun 3. İdare Mahkemesi'nin 22/03/2024 günlü, E:2023/566 sayılı yürütmenin durdurulması isteminin reddi yolundaki kararının kaldırılmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27/2. maddesi uyarınca dava konusu işlemin teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, kesin olarak 24/04/2024 tarihinde oy birliğiyle karar verilmesi üzerine beklenen 30 günlük sürenin akabinde belediye kararını verdi.

“MAHKEME VE KANUN NE KARAR VERİRSE UYGULARIZ”
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yapımına başlanan Ada Park’ta ki yapılan yeni hükümet konağı inşaatı ilçede polemik konusu olmuştu. Başlatılan inşaat 31 Mart Yerel seçimleri sürecinde de sık sık durdurulması yönünde gündeme gelmişti. Konu ile ilgili Bağımsız Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, seçim süreci ve akabinde “Mahkeme ve kanun ne karar verirse düşünmeden Çarşamba halkının yararına düşünmeden uygularız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

“ZABITA, SESSİZ SEDASIZ MÜHÜRLEDİ”
Konu ile ilgili olarak bilindiği üzere ada park alanında başlatılan yeni hükümet konak inşaatı son hız sürerken geçtiğimiz yıl Yürütmeyi durdurma kararı davası açılmıştı. Çarşamba Belediyesine ulaştığı iddia edilen mahkeme kararı doğrultusunda 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun "Kararların sonuçları" başlıklı 28 inci maddesine göre idare; Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarını gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur” şeklinde ki madde doğrultusunda Çarşamba Belediyesinin mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını hukuk kuralları çerçevesinde gecikmeksizin uygulanarak dün öğle saatlerinde sessiz sedasız mühürlenerek inşaatta ki çalışmaların durdurulduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Çarşamba Kaymakamlığı ve Çarşamba Belediye Başkanlığından gün içerisinde gerekli resmi açıklamaların yapılmasının bekleniyor.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir