Yetki Belgelerinde Yeni Dönem

Yetki Belgelerinde Yeni Dönem
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, 2. El oto alım satım yapan galerici esnaflarının artık Ticaret il müdürlüğüne Yetki başvurularında aranan işyeri açma ruhsatının artık bu başvurularda aranmayacağı belirtildi

İlçelerde alt yapı oluşturulamadı

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Yetki belgesi müracaatlarında istenen işyeri açma ruhsatında ki şartlara uymadığı için galerici arkadaşlarımızın ruhsat alamıyorlardı. Gerek sanayi bölgesinde gerekse özel araziler satın alınıp buralara şahsi dükkanlar yapılması suretiyle aşılmaya çalışılıyordu. Ticaretine devam eden yıllarca galericilik yapmış arkadaşlarımıza , geçici yetki belgesi talebinde bulunuyor ve yer yıl bir taahhüt istenerek şartları yerine getirmesi talep ediliyordu.” dedi.

İlçelerde oto galeri siteleşmeleri kurulamadı

Bala, “Ülkece atlattığımız pandemi, deprem ve şu an ekonomik daralma,yer bulamama v.b nedenler oto galeri sitelerinin kurulamamasının başlıca nedenleri oldu. Yönetmeliklerin çıkarılmadan esasında tüm il ve ilçelerde buna uygun yapılaşmaların oluşması gerekliyken ,yönetmelik uygulamaya girdikten sonra bu yapıların oluşması için uğraş vermeye çalıştık.”

Her yıl uzaması için talepte bulunduk

Başkan Bala, “Geçici yetki belgesi alan arkadaşlarımız için işyeri ruhsatlarına uyulması hususunda her yıl bakanlıktan bu taahhütlerin siteleşmelerin oluşana kadar uzatılmasını talep ettik.” ifadelerini kullandı.

İşyeri ruhsatı yetki belgesi başvuru aşamasında aranmayacak

Açıklamasına devam eden başkan Bala, 27/08/2024 tarihinde yapılan 2.el oto alım satım yönetmeliğindeki son değişiklik ile işyeri ruhsatı olmayanlar yetki belgesi müracaatında bulunarak yetki belgelerini ticaret il müdürlüklerinden alabileceklerdir.” şeklinde konuştu.

Lise şartında esneklik

Bala, “Yönetmelikte yine talepte bulunduğumuz lise diploması şartı ise 27/08/2024tarihinden önce vergi levhası veya meslek odası kaydı bulunan esnafımızın 01/03/2025 tarihine kadar yapacakları yetki belgesi başvurularında aranmayacağı hükmüne yer verilmiştir. Yetki belgesi olmayan galerici esnafımızın bir an önce bu fırsattan yararlanmaları önemlidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber