Samsun’un İlkadım ilçesi Saathane Meydanı’nda kaz yetiştiriciliği yapan Mahsut Gülersoy, yılbaşı dolayısıyla artan talepten memnun olduğunu dile getirdi. Yaklaşık 30 yıldır kaz yetiştiriciliği yapan Gülersoy, hem üretici hem de satıcı olarak sektörde yer aldığını belirtti.
"Fiyatlar Artmasına Rağmen Satışlar Etkilenmedi"
Kaz satışlarının yılbaşı nedeniyle hareketlendiğini ifade eden Gülersoy, “Şu an satışlarımız iyi. Yılbaşı dolayısıyla ciddi bir hareketlilik var. Kendim üretiyorum ve satıyorum. Allah’a şükür işlerimiz güzel gidiyor. Geçen seneye göre fiyatlarımız iki katına çıktı. Geçen yıl 300 TL olan kaz fiyatı bu yıl 700 TL’ye ulaştı. Ancak bu fiyat artışı işlerimizi olumsuz etkilemedi.” dedi.
"Yüksek Maliyetler Sektörü Zorluyor"
Kaz yetiştiriciliğinde maliyetlerin önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Gülersoy, şunları söyledi:
“Yetiştirme maliyetleri geçen yıla oranla yükseldi. Maliyet artışı nedeniyle kaz fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldık. Aksi takdirde geçinmemiz mümkün olmazdı. Buna rağmen şu anda bile doğru düzgün geçinemiyoruz. Yine de işlerimiz Allah’a şükür iyi.”
"Köyde Yetiştirilen Kazlara Talep Yüksek"
Sağlıklı ve köy ortamında yetiştirilen kazların vatandaşlar tarafından tercih edildiğini vurgulayan Gülersoy, yem ve üretim konusunda yaşanan sıkıntılara da değindi.
Geleneksel yöntemlerle sürdürülen kaz yetiştiriciliği, yılbaşı sofralarını süslemek isteyen vatandaşlar için popüler bir seçenek olmaya devam ediyor.
Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.