Dündar; "Cumhurbaşkanı'ndan Ödül Almış Yerde Olmamalıydı!"

Dündar; "Cumhurbaşkanı'ndan Ödül Almış Yerde Olmamalıydı!"
Çarşamba Belediyesi’nin 2025 Ocak Ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Dündar başkanlığında gerçekleştirildi

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 8 gündem maddesi görüşülerek oybirliği ile meclisten geçerken gündem dışı konuşma dikkat çekti.


“2025 İLK MECLİSİNDE 8 MADDE KABUL EDİLDİ”

Toplantıda, Denetim Komisyonu Üyeliği Seçimi, 2025 Mali Yılı Meclis Üyeleri Huzur Hakkının Belirlenmesi, 2025 Yılı Meclis Tatil Ayının Belirlenmesi, 2025 Mali Yılında Çalıştırılacak Sözleşmeli Personelin Net Ücretinin Belirlenmesi, Zabıta Personellerinin Fazla Çalışma Ücretlerinin Belirlenmesi, Üçköprü ve Sarıcalı Mah. Doğalgaz Talebi, Beylerce Mah. Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi ve yetkilendirme maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

“KÖSE, “MAHKEMEYE VERMİŞTİNİZ MAHKEME KARAR VERDİ”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından AK Parti Çarşamba Belediye Meclis Üyesi Mehmet Köse söz alarak; “Bugün 8 madde gündeme geldi ve 8 maddenin hepsi de oy birliği ile geçti. Bugüne kadar meclis gündemine gelen hemen hemen bütün maddeler oy birliği ile geçti. Yalnız Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirdiğimiz OSB seçimleri maalesef Çarşamba gündemini fazla meşgul etti. Biraz önce denetim kurulu komisyon seçimi yaptık. 10 dakika da bitti. OSB ilgili mayıs ayı toplantımız 1.5 saat sürmüştü. Haziran ayında da tekrar görüşmek üzere meclise göndermiştiniz ve meclis tekrar kabul etmişti. Sizde mahkemeye gitmiştiniz. Bizde Cumartesi günü Cumhur İttifakı olarak bizi mahkemeye verdiğiniz konu ile alakalı tabi beyanlarımızı sunduk. Ve mahkeme nihayetinde kararını vererek davanın reddine kararı verdi. Biz Meclisin aldığı bu karara saygı duyulmasını bekliyoruz. Aynı şekilde Kaymakamlık binası ve başka konularda maalesef Çarşamba da gündemi çok meşgul etti. Bu konular da Belediyenin aleyhine sonuçlandı. Bunların inşallah ekonomik sonuçları da olmaz diye düşünüyorum” dedi

“DÜNDAR, “KAMUOYUNU YANILTMAK DOĞRU DEĞİL”
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise; “Ben bu kararın iptali için idari yargıya başvurduğum için kararın davası doğal olarak ben oluyorum. İptali istediğim karar da meclisin kararı olduğu için ve meclisin de tüzel kişiliği bulunmadığı için davalısı da Çarşamba Belediyesi oluyor. Bu da Belediye Başkanı Belediyeyi mahkemeye verdi şeklinde polemik konusu oldu. Kamuoyunu yanıltmak doğru değil. Bir kararın hukuka uygun olmadığını mahkemeye taşımanın yolu bu olduğu için bu şekilde yapılıyor. Sizin ‘Belediye Başkanının Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde olmasını istemiyoruz’ şeklinde ki ısrarınız dolayısıyla bu kararı İdari yargıya götürdüm.

“MAHKEMELERİN HER KARARI DOĞRU OLSAYDI TEMYİZ İSTİNAF OLMAZDI”
Başkan Dündar, “İdari yargı gerekçesinde de meclisin çalışma ve karar alma şekilleri bellidir. Buna aykırılık yoktur diyor. Aslında Organize Sanayi Bölgeleri kanununa ve özel kanun, genel kanun konusuna girmiyor. Bu yönüyle de karar hukuka aykırı. Belediye kanununda belediyeyi Belediye Başkanı temsil eder diye özel bir hüküm var. Bu hükme göre OSB yönetiminde de Belediye Başkanının bulunması gerekir diye söylemiştim. Bunu aslında anlaması gerekenler de anlıyor. OSB de Çarşamba Belediyesi ortak. Bu ortaklık yapısı içerisinde kurumun temsilcisi olan Belediye Başkanı yer alamaz mı? Burada Organize Sanayi Bölgeleri kanunu ile Belediye kanununun özel yetki, genel yetki meselelerini birlikte tartışmak ve buna göre bir karar vermek gerekirdi. Ama idari mahkemesi böyle bir karar verdi. Verilen ilk derece mahkemelerinin kararlarının hepsi kesin doğru olsaydı, istinaf diye, temyiz diye bir şey olabilir miydi? Kaldı ki istinaf ve temyizden sonra da kararlar kesinleştiği halde bazı durumlar da hukuka, adalete ve hakkaniyete uymayabilir. Burada da böyle bir durum söz konusu. Ve bu bütün Çarşamba biliyor. Henüz daha yeni tebliğ edilmiş bu mahkeme kararına rağmen siz yine bu hatadan dönebilir ve Belediye Başkanını OSB yönetimine seçebilirsiniz. Ben hatada ısrar ettiğinizi düşünüyorum ve bunu bütün gerekçeleri ile anlatıyorum” diyerek cevap verdi

“MAHKEME KARARINA UYAN BAŞKAN VE PERSONELE HAKSIZLIK VE HUKUKSUZLUK YAPILIYOR”

Hükümet Konağı inşaatının mühürlenmesi ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Dündar; “Hükümet konağı meselesine gelecek olursak. Ben Belediye Başkanlığımda 16. Yılımı dolduruyorum. Hem hukukçu olarak, hem Çarşamba gibi bir İlçenin 16 yıl Belediye Başkanlığını yapmış birisi olarak, imar mevzuatı, belediye kanunu, imar planıyla ilgili konuları değerlendirebiliyor, bunlarla ilgili konular da çalışmaları yapabiliyorum. Burada da Belediye Başkanına ve mahkeme kararını uygulamaya çalışan belediye personeline büyük bir haksızlık ve hukuksuzluk yapılıyor. Burada da idare mahkemesi iptal kararı verdi. Bir taraftan da mahkemenin iptal kararına rağmen yeniden bir imar plan çalışması yapıldı. Fakat bu imar plan çalışması da Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından yapıldı ve şuanda bu plan çalışmasına göre de Çarşamba Hükümet Konağı devam ediyor. Burada Belediye Başkanı göreve geldikten sonra Hükümet Konağı inşaatını kendi aldığı kararla veya idari bir tasarrufla durdurması gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil. İdare mahkemesi bir karar verdikten sonra ve kesin nitelikli bir karar verdikten sonra belediye bir işlem yaptı. Sonrasında bu mühürleme işlemi kaldırıldı.

“KEŞKE DAHA UYGUN BİR NOKTAYA YAPILSAYDI”
Bağımsız Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Mühür kaldırma işlemi de bir yargı kararı olduğu için biz bunu da uyguladık. Sonrasında da Hükümet Konağı inşaatı devam etti. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar olarak 2013 yılında Türkiye genelinde yapılan bir çalışma da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İlçeler bazında en iyi kentsel yenileme ve dönüşüm projesi olarak seçtiği Adapark projesinin, Yeşilırmak kıyı düzenleme çalışmasının ve 200 dönümlük yeşil alanın bu şekilde bir kullanıma açılmasının ve bu büyüklükte bir binanın buraya yapılmasının ileride oluşturacak trafiğine, otopark sorununa, kıyı kanununa, yerleşime kapalı olması gereken bölgenin yerleşime açılacak olmasını uygun görmediğimi ve bunun İmar hukukuna, kıyı kanununa, şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu ifade etmem kadar doğal bir şey olamaz. Bu hükümet konağı Çarşambamıza hizmet edecek. Keşke daha uygun bir noktaya yapılsaydı. Bu düşüncelerimi dile getirmemden daha doğal ne olabilir ki?” diyerek konuştu.
Gündem maddelerinin oylanması ve konuşmalar sonrası meclis toplantısı sona erdi.
HABER MERKEZİ

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber