Yıllardır çile çeken mahalle sakinleri: “HALKI HÜKÜMETTEN SOĞUTUYORLAR"

Yıllardır çile çeken mahalle sakinleri: “HALKI HÜKÜMETTEN SOĞUTUYORLAR"
Samsun'un Çarşamba ilçesinde, BOTAŞ, yaklaşık 28 mahalle ile deniz sahiline ulaşımı sağlayan Çarşamba - Kızılot - Durusu ana grup yolunun içler acısı durumuna vatandaşlardan tepkiler artıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, BOTAŞ ile birlikte yaklaşık 28 mahalle ile deniz sahiline ulaşımı sağlayan Çarşamba - Kızılot - Durusu ana grup yolunun büyük bir güvenlik riski oluşturduğu, araçların sürekli hasar görmesine yol açtığı, ev ve iş yeri sahiplerine yol üzerinde oluşan toz, toprak nedeniyle sağlık sorunları yaşattığı iddia edildi. Vatandaşlar yol yapımının kaplumbağa misali sadece Cumartesi Pazar günleri bir kepçe ve bir kamyonla yapılmasına tepki gösteriyor. 9.jpg‘YETKİLİLER İLGİSİZ KALIYOR’
Çarşamba- Kızılot- Durusu Ana grup karayolunun içler acısı durumu özellikle ev ve iş yeri sahiplerini zor durumda bırakıyor. Ev sahipleri, yol üzerindeki toz ve toprak nedeniyle pencerelerini açamadıklarını, İş yeri sahipleri ise sürekli olarak yolun tozlanmasını önlemek için sondajlarından yola kadar borular yardımı ile fıskiyeler kurarak tozdan kurtulmanın çarelerini ve çözüm yollarını arıyorlar. Vatandaşlar, yıllardır yollarının yapım konusunda yetkililerin ilgisiz kaldığını ve bu durumun artık dayanılmaz hale geldiğini belirtiyor. Özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğu ile birlikte, yolun kötü durumu sorunun daha da büyümesine sebep oluyor. Vatandaşlar ana grup yolunun Salıpazarı ilçe karayolundan üç kat daha fazla trafiğe sahip olduğunu ama yıllardır siyasilerin görmezden geldiklerin iddia ettiler.
4.jpg‘BÖLGE HALKI, SİYASETÇİLERE TEPKİLİ’
Bölge halkı özellikle çalışmaların kötü olması ve duyarsızlıklar nedeni ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz başta olmak üzere, Samsun Milletvekillerine ve Samsun Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Demir ile mevcut Başkan Halit Doğan’a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilip, yollarının bir an önce yapılmasını ve tozdan kurtulmayı istiyor.

‘BAŞKANLAR HALKI HÜKÜMETTEN SOĞUTUYOR’
Yaklaşık 28 köyden fazla bölgeye ulaşım sağladığı iddia edilen yol için bölge sakinleri, yapımı yılan hikayesine dönen ve yıllardır yapılmayan yolun çilesini mecbur bırakılıyor ve çektiriliyoruz. Mahalle halkı, bozuk ve tozlu yolların yaşamlarını nasıl olumsuz etkilediğini anlatarak, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Aşağı kavacık Mahallesinde yaşayan Yaşar Dündar isimli vatandaş, yolların yapılmamasından dolayı yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle ifade etti: "Biz bu yoldan dolayı çok mağduruz. Toz evlerimizin içine giriyor. Kaç senedir yapılmıyor. Bir kepçe, iki kamyon olacak iş değil. Çok çektik, halen daha çekiyoruz. Vatandaş kendi imkânları ile sulama yapıyor. Seçim döneminde verilen vaatler, seçim sonrasında unutuldu. Halit Doğan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Kendisi bizim insanımız. Belki de ona en çok oy bu bölgeden çıkmıştır. Çarşamba Belediye Başkanı olduğu dönemde hiçbir şey yapmadı. Şimdi Samsun Büyükşehir Başkanı oldu ama şu ana kadar da hiçbir hareketlilik yok. Doğru düzgün iş yaptıkları yok. Halkı soğuttular. Cumhurbaşkanımızın bu yoldan haberi yoktur. Eğer haberi olsa şimdiye kadar yapılırdı. Seçim dönemlerinde buraya gelen Milletvekilleri ve Belediye Başkanları yolu yapacağız dediler ama yapmıyorlar. Bu başkanlar halkı hükümetten soğutmak için elinden geleni yapıyorlar. Biz hükümetimizden memnunuz. Ama Başkanlardan şikâyetçiyiz. Ankara’nın bizi duymasını istiyoruz”8.jpg‘SABRIMIZ KALMADI’
Küçük bir çay ocağı işleten Hamdi Dündar ise, “Ben küçük bir esnafım. Günde 50-100 çay satarak ekmeğimi kazanıyorum. İş yapamıyorum. Kavakdibi mevkiinden Kumarlı – Zeyfeli mezarlığına kadar olan bölümü iyi kötü kışın ortasında sıradan bir asfalt yaptılar. O bölgede ki evleri saysan 20 tane ev yok. Zeyfeli mezarlığının sonundan Allı Mahallesine kadar en az 150 hane vardır. 100’e yakın da iş yeri vardır. Burada hiçbir icraat yok. Yaz ayının da gelmesi ile birlikte yaklaşık 2 aydır çok fazla toz yutuyoruz. Sondaj suyuyla her gün yolu ıslamak zorunda kalıyorum. Su dinamosunu çalıştırmaktan dolayı elektrik faturam 500 TL geldi. Sulamasam da iş yapamıyorum. Bu yol 30-40 mahalleye bağlanıyor. Burada her gün Salıpazarı yolunun 2-3 katı araç geçiyor. Milletimiz de sabır kalmadı. Bayramdan önce 2 kilometrelik yolu soğuk asfalt yapacağız dediler. Ama yapmadılar. Yıldık artık. Çok bunaldık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a çok güvendik. Bizim yöremizin insanı. Kendisi buranın halini de en iyi bilenlerden birisi. Biz kendisine güveniyoruz ve yapacağına inanıyoruz.” diyerek yaşadığı zorlukları anlattı.

‘SEÇİM DÖNEMİ VERİLEN VAATLER, SEÇİM SONRASI UNUTULDU’
Bir başka mahalleli Yaşar Özdemir de yolun bir an önce yapılmasını talep ederek, "Bu yol bizim için çok sıkıntı. Toz toprak içindeyiz. Çok zamandır bu yol yapılmadı. Biz bölge halkı olarak bu yolun bir an önce yapılmasını talep ediyoruz" derken, çiftçi İsa İpçi ise, yolun inşaat sürecinin çok uzun sürdüğünü belirterek: "Bu yolun mazisi çok eski. Yolumuz 2 senedir inşaat halinde. Yapılıyor sonra duruyor. Biz de bir şey anlamıyoruz. 2 senedir bizim bu yolda yuttuğumuz toz bizi kanser edecek. Milletvekilleri ve Belediye Başkanları seçim dönemleri buraya geliyor. Vaatlerini veriyorlar. Seçim döneminde verilen vaatler, seçim sonrasında unutuldu. Biz burada toz yutmaya devam ediyoruz. Muhtarların da bu durum ile ilgilenmesi gerekiyor. Ama onlar da ilgilenmiyor. Muhtarların bir araya gelip bir dilekçe yazarak bu durumu yetkililere anlatması gerekiyor. Ama şu ana kadar onlar da hiçbir şey yapmadı."

‘YUSUF ZİYA YILMAZ’IN GAREZİ VAR’
Bölge halkından yaşlı ve geçmişten bu yana bölgenin kaderine adeta terk edildiğini ifade ederek tepki gösteren İhsan Köksal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın kendilerine garezi olduğunu iddia etti. Köksal, “Bu yolu Yusuf Ziya Yılmaz yaptırtmıyor. Çünkü bize garezi var. Kızılot’a evlerinin kapısına kadar git bak hep asfalt. Peki, yolu nereden getirdi? Sanayi tarafından getirdi. Bizimle sıkıntısı var. Biz onu adam olarak oraya gönderdik, o bizi cüzam olarak yedi. Milleti ezmek istiyor. Yıllardan beri bu yolda neler çektik."

‘MİLLETVEKİLLERİ NE ZAMAN GELSE BİZİ KANDIRIP GİDİYORLAR’
5 senedir yolun yapılmadığını dile getiren Mahmut Çekiç ise, yolun bir an önce yapılması gerektiğini belirterek şunları ekledi: "Yolumuzu yıllardan beri yapacağız diyorlar bizi aldatıyorlar. Milletvekilleri ne zaman buraya gelse bizi kandırıp gidiyorlar. Bir de alkış alıyorlar. Paraları cukka yap, daha sonra buralara gelip hal hatır sorma. Bu mu adalet? Böyle adalet olmaz. Milletvekili olduktan sonra da gelip halimizi hatrımızı soracaksınız. Biz size oy verdik, Milletvekili yaptık. Ama geldiğiniz yok. Nasıl olacak bu iş? Mustafa Demir buraya gelip bize söz verdi. Bu yol bitene kadar burada kalacağım dedi. Hani nerede? Teşekkür etmeye bile gelmedi. Şimdiki Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Başkan iyi insan. Seçim döneminde bize bir söz verdi. İnşallah yolumuzu yapacak. Halit Başkanımız söz verdi mi, sözünü yerine getirir."

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel