Taşların enerjileri olduğuna inanan kişilerle sosyal medyada veya internet ortamında zaman zaman karşılaşmak mümkün. Samsun’un İlkadım ilçesinde Yusuf Talha Yurttaş, doğal taşlara olan sevgisini ve merakını yaptığı girişim sayesinde taşseverler ve hobi tutkunlarıyla paylaşıyor. Taşlara olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Yurttaş, “Öğrenmek için öğrenciler ve gençler derelerde, dağlarda, doğada taş arıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor.” diye konuşuyor.
DERE TEPE TAŞ ARAYANLAR VAR
Küçük yaşlardan itibaren hobi amaçlı çıktığı bu yolculukla işini severek sürdüren Yusuf Talha Yurttaş, “Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum, sevdiğim için yapıyorum. Çocukluğumdan beri taşa merakım vardı, işimi seviyorum. İşlerimiz şimdilik iyi, biraz daha gelişmekte olan bir sektör, henüz çok bilinmiyor ama giderek ilgi artıyor. Öğrenmek için öğrenciler ve gençler derelerde, dağlarda, doğada taş arıyorlar, bu da bizi mutlu ediyor.” İfadelerini kullanarak sözlerine devam ediyor.
KARADENİZDE DAHA ÇOK SORULAN 3 TAŞ VAR
Talha Yurttaş, “Karadeniz Bölgesi'nde genelde ametist taşına ilgi var. String taşı, kuvars taşı bunlar en fazla sorulan taşlar. Bolluk ve bereket getirdiğine inananlar var, negatif enerjiyi uzaklaştırdığını düşünenler de oluyor. Bu tarz düşüncelerle gelenler çoğunlukla orta yaşlılar ve gençler.”
SAHTE TAŞIN FİYATINA DİKKAT
Yurttaş, “Sahte taşla orijinal taş arasındaki fark fiyatından anlaşılabilir. Dokusu ve rengi de önemli. Örneğin, az bulunan taşlar daha değerlidir, fiyatı yüksektir. Eğer bir taşın fiyatı çok düşükse şüphelenmek gerekir. Benim için iş yapmaktan ziyade taşlara olan ilginin artması daha önemli. Hobi olarak güzel bir enerji kaynağı ve hediyelik olarak da tercih edilebilir.” Diye konuşarak sözlerini tamamlıyor.
Kaynak:ŞÜKRÜ KARAKAŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.