Çarşamba Dikbıyık Anadolu Lisesi’nde Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi. Okulda eğitim gören birçok öğrencinin katılım sağladığı yarışmada gençlerin, hazırladıkları birbirinden farklı yöresel yemekleriyle renkli anlar yaşandı. Yarışma içerisinde yufkalar açıldı, kazanlar kaynadı, keşkekler dövüldü ve yöresel halk oyunları da sergilendi. Ayrıca hazırlanan yemekler, jüri tarafından değerlendirmeye sunuldu
Programda katılımcılara hitap eden Dikbıyık Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cengiz Can, “Toplumu bir arada tutan milli kültürdür. Yırtık pırtık kıyafetlerin, hamburgerin, cipslerin, yabancı şarkıların, dansların moda olduğu, kültür yozlaşmasının had safhaya ulaştığı bir dönemde milli kültürümüzün miraslarından olan yöresel lezzetlerimizi, halk oyunlarımızı, yöresel kıyafetlerimizi geleceğe taşımak için pandemiden dolayı iki yıldır ara verdiğimiz bu etkinliği öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğiyle düzenledik.Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize, davetimize teşrif ederek bizleri onurlandıran sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi
Düzenlenen etkinliğe, Çarşamba Belediye Başkan Vekili Ümit Kavraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Dikbıyık Jandarma Karakol Komutanı Ekrem Aydın, kurum ve okul müdürleri’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Enkinlik ikramlar sonrası etkinlik sona erdi
HABER: Büşra KOCATAŞ- Erol ŞEKER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.