İlk Kongre Gerçekleşti

İlk Kongre Gerçekleşti
Samsun'da kurulan Büyük Türk Turan Hareketi Derneği, ilk kongresini bugün gerçekleştirdi. Kongrede, kurucu başkan Lütfi Keskin, üyeler tarafından yeniden başkan olarak seçildi ve güven tazeledi.

Büyük Türk Turan Hareketi Derneği, kuruluşunun birinci yılında ilk kongresini Samsun'da düzenledi. Türk milliyetçiliğini Türkiye ve dünya çapında temsil etme gayesi güden dernek, kurucu başkan Lütfi Keskin'in yaptığı açılış konuşmasında hiç kimse Milletimizin değerlerini ayaklar altına alamayacağını ayrıca Mültecilere neden bu kadar önem verildiğini anlamadığını söyledi.

“Milletimizin adı yok sayılmaktadır”

Derneğin Kurucu Başkanı Lütfi Keskin, kongrede yaptığı konuşmada, Türk milletinin karşı karşıya olduğu zorluklara ve küresel çapta yaşanan Türk kimliğinin göz ardı edilmesine dikkat çekti. Keskin, “Türk milletinin tarihindeki en karanlık dönemlerden birini yaşamaktayız. Her yanımız düşmanlarla çevrili, içeride ise ihanet ve fesatın hile ve desiseleriyle karşı karşıyayız. Gereksiz ve kısır siyasi çekişmelerle vatanımız ve büyük Türk milleti yok edilmeye çalışılmaktadır. Batı Trakya, Balkanlar, Kırım, Kafkasya, İran, Irak, Suriye Türklerinden kimse bahsetmezken, Türkistan esir edilmiş gibi gösterilen mültecilere yardım etmemiz istenirken, milletimizin adı yok sayılmaktadır. Milletimizin değerleri ayaklar altına alınmak istenmektedir." dedi.

“Hırsızlık ve Yolsuzluk her yeri sarmış”

Kongre, katılımcılar tarafından Türk milliyetçiliği derneğinin gelecekteki yönünün şekillendirildiği bir platform olarak değerlendirildi. Başkan Keskin, yeniden seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, derneğin misyonuna sadık kalarak, Türk milletinin yükselişi için var gücüyle çalışacaklarını belirterek şunları söyledi: "Türk milleti en zor zamanlarda bile kahramanlar ve cesur yürekler yetiştirebilen bir millettir. Dinimiz tarikat ve cemaatlerin insafına terk edilmiş, dinimizi istismar ederek milletimizi dinden soğutmuşlardır. Hırsızlık ve yolsuzluk her yeri sarmış, uyuşturucu ve madde bağımlılığı gençlerimizi ve çocuklarımızı esir almıştır. Bu nedenle ülkede kaos ve belirsizlik hüküm sürmektedir. Sokaklarda uyuşturucu satıcılarına dokunulmamaktadır. Maden ocaklarında yüzlerce kişi ölürken, askerlerimiz şehit olurken, depremde yüz binlerce kişi enkaz altında inlerken, milli yas ilan etmeyenler, başka ülkelerdeki olaylara 3 günlük milli yas ilan edebilmektedir. Türk milleti en zor zamanlarda bile kahramanlar ve cesur yürekler yetiştirebilen bir millettir. İşte bu nedenle Türk Derneği kurulmuştur”

İşte Yeni yönetim kurulu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Lütfi Keskin, Necatı Bulutay,Kenan Erzurumlu, İsrafil Balcı, Kudret Kevseroğlu, Mustafa Dak, Mehmet Salih Çolak, Çiğdem Ersoy, Hüseyin Şimşek, Mustafa Yılmaz, Turhan Akşen

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel