"251 Milyon liraya çöktü iktidar"

"251 Milyon liraya çöktü iktidar"
CHP Samsun Milletvekili Op. Dr. Murat Çan , Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 251 milyon liralık bütçesinin tasarruf tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığına aktarılmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 251 milyon liralık bütçesinin tamamının Cumhurbaşkanlığına devredilmesine tepki göstererek, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının birkaç gündür Bodrum ve Datça'dan karaya çıktığını vurguladı ve hiçbir devlet yöneticisinin buna tepki göstermediğini söyledi.

"En ufak bir tepki veren olmadı"

Mavi vatan denince ortalığı inletenlerin hiçbir tepki vermediğinin altını çizen CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "İçimizi yaralayan bir şekilde, her Türk vatandaşının rahatsız olacağı biçimde, Yunan Sahil Güvenlik unsurları birkaç gündür Bodrum ve Datça'da karaya çıktılar. Karasularımızı ihlal ederek, adeta mavi vatanın üzerine basa basa Bodrum ve Datça'da karaya çıktılar. Memleketi yöneten sözde idarecilerden en ufak bir tepki yok. Mavi vatan konusu gelince kahraman kesilenler burada en ufak bir tepki göstermediler. Tepki vermesi gereken esas unsur, Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik birimidir. Onların 2024 yılının ilk 6 ay bütçe rakamlarına baktığımızda bunun sebebi net bir şekilde anlaşılıyor," ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Mecliste gündeme getireceğiz"

TBMM'de bu konuyu gündeme getireceklerini vurgulayan Milletvekili Murat Çan, "251 milyon liralık bütçenin 251 milyon liralık kısmı, tasarruf genelgesine takılarak Cumhurbaşkanlığına aktarılmıştır. İtibardan tasarruf olmuyor ama sınır güvenliğinden, ulusal güvenlikten tasarruf oluyor maalesef. Sahil Güvenlik birimleri başta olmak üzere, memlekette hiçbir idareci, hiçbir birim bu olaya tepki göstermedi. Biz takibindeyiz; ulusal güvenliğimiz, sınır güvenliğimiz ve mavi vatanımızla ilgili en ufak ihlalleri yakından takip ediyoruz. Mecliste bu konunun üzerine basa basa gündeme getireceğiz," diye konuştu.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset