Açlık Sınırı, Asgari Ücreti Geçti !

Açlık Sınırı, Asgari Ücreti Geçti !
Türkiye İşçi Sendikaları (TÜRK-İŞ) Konfederasyonu'nun 2024 Temmuz ayı araştırmasına göre, Türkiye'de açlık sınırı Asgari Ücreti Geçerek 19 bin 234,43 TL'ye yükselirken, yoksulluk sınırı ise 62 bin 652,87 TL olarak belirlendi.

Açlık ve yoksulluk sınırlarının tanımına bakacak olursak, "açlık sınırı," dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için bir ayda yapması gereken asgari gıda harcama tutarını ifade etmekte. Bununla birlikte, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmek için gereken toplam harcama sadece gıdayla sınırlı değil. Gıda harcamalarının yanı sıra giyim, konut, ulaşım ve diğer ihtiyaçlar için de belirli miktarda harcama yapılması gerekiyor. Bu zorunlu ihtiyaçlar için gereken toplam harcama tutarı ise "yoksulluk sınırı" olarak adlandırılıyor.


2024 yılı Türk-İş Konfederasyonu'nun yaptığı araştırmaya göre, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı (Açlık Sınırı) 19 bin 234 TL olarak belirlenirken, gıda ile birlikte diğer tüm temel harcamalar için haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı (Yoksulluk Sınırı) 62 bin 653 TL'ye yükseldiği görüldü. Türk-İş'in araştırmasına göre 17 bin 2 lira olan asgari ücretin açlık sınırının da altında kaldığı dikkatlerden kaçmıyor.

whatsapp-image-2024-07-31-at-12-18-14.jpeg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel