Aksesuara talep zayıf!

Aksesuara talep zayıf!
Artan enflasyonla birlikte aksesuar ürünlerinin fiyatları ikiye katladı. Talebin düştüğü sektörde, esnaflar, işlerinde düşüş yaşandığını ifade ettiler.

Samsun'un İlkadım ilçesinde Saathane Meydanı'nda faaliyet gösteren aksesuarcı Zeliha Kalabalık ev aksesuarlarına olan talep ve ekonomik durumun sektöre etkileri hakkında bilgi verdi. Kalabalık, aydınlatma ürünleri arasında avizelerin, ev aksesuarları arasında ise saatlerin en çok tercih edilen ürünler olduğunu belirtirken, geçen seneye oranla işlerin düşük olduğunu söyledi.

2-005.jpg

2-006.jpg

"Fiyatlar 2 kat arttı"

Geçen seneyle bu seneyi kıyaslayan aksesuarcı Zeliha Kalabalık, "Şu anda en çok tercih edilen aksesuar çeşitleri aydınlatma avizesi ve ev aksesuarı olarak ise saatler. Yani vatandaşlar aydınlatma olarak en çok avizeyi tercih ederken, ev aksesuarı olarak ise saati tercih ediyor. Vatandaşlar avizelerde genellikle seçimlerini aydınlık ışık ve az elektrik tüketimi olan ürünlerden yana kullanıyorlar. Kısacası, artan enflasyonlar nedeniyle ekonomik ürünlere yönelim daha fazla. Geçen sene ile bu seneyi kıyaslarsak, geçen sene daha iyiydi; bu sene ise işlerimiz biraz düştü. Bu sene insanlar bütçeleri doğrultusunda daha düşük modellere bakmaya başladılar. Ayrıca, geçen seneye göre fiyatlar 2 katına çıktı. Bu da doğal olarak hem işlerimizi hem de vatandaşların taleplerini etkiledi." şeklinde konuştu.

2-007.jpg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel