Bitkisel yağlar ne amaçla kullanılıyor?

Bitkisel yağlar ne amaçla kullanılıyor?
Son zamanlarda Bitkisel yağların gıda takviyesi olarak kullanımı artarken, vatandaşlar tarafından bu yağların nasıl kullanılacağı merak edilirken fiyatların artması ile de tepki topluyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde Saathane Meydanı'ndaki aktar Adem Diyenli, bitkisel yağların önemini vurgulayarak sadece gıda takviyesi olarak kullanıldığını söyledi. Ayrıca, Diyenli vatandaşların en çok talep ettiği ürünlerin saç ve cilt bakımı ürünleri olduğunu belirtti.

2-002.jpg

"Gıda takviyesi olarak kullanılır"
Bitkisel yağların hepsinin gıda takviyesi olarak kullanılacağının altını çizen aktar Adem Diyenli, "Bitkisel yağlarımız genellikle gıda takviyesidir. Bitkisel yağlarımızı ciltte kullanabiliriz, saçta kullanabiliriz; bazı içilebilen yağlar var, onlarda da kullanabiliriz. Mesela örnek verelim, tatlı badem yağı saçta kullanılır, gıda takviyesi olarak saç dökülmelerine önlem almış oluruz. Aynı zamanda cildi nemlendirir, canlılık verir, onun için kullanılır. Onun haricinde kekik yağı, susam yağı mesela ağrılar için kullanılabilir. Kekik yağı ayrıca masaj olarak da kullanılabilir, biberiye yağı yine aynı şekilde baş ağrısında masaj olarak kullanılabilir. Bunların hepsi gıda takviyesi olarak kullanılabilir," diye ifade etti.

2-003.jpg

2-004.jpg

"Vatandaşların talepleri cilt bakımı"
Vatandaşların en çok saç ve cilt bitkisel yağ türüne yöneldiğini söyleyen Diyenli, "Şu anda vatandaşların talepleri en çok saç bakım ve cilt bakımında kullanmak için bu yağlara başvuruyorlar. Onun haricinde çörek otu yağımız var, hem içilebiliyor, o da birçok şeye karşı kullanılabiliyor. Çörek otu yağı vücutta mide rahatsızlıklarında kullanılabiliyor." ifadelerini kullanarak sözlerini tamamla

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel