Altın Nereye Gidiyor ?

Altın Nereye Gidiyor ?
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarındaki son düşüşü değerlendirdi. Özman, yıl sonuna kadar altın fiyatlarının tekrar ivme kazanacağını belirtti

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın para politikaları ve Amerika'da yaşanan bazı siyasi olaylar altın fiyatlarında dalgalanmaya neden olmuştu. Endişeli yatırımcıların merakla beklediği soruların cevabı Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman'dan gecikmedi. Özman piyasalardaki güncel altın ve dolar fiyatlarını değerlendirerek, "Altın fiyatlarının yıl sonuna doğru 2 bin 400 doların üzerine çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

1.jpg

"100 dolarlık bir geri çekilme söz konusu"

Altın Fiyatlarındaki düşüşün sebebi hakkında konuşan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Altın fiyatları, hem dünya piyasalarında hem de Türkiye'de ciddi bir düşüş yaşıyor. Uluslararası piyasalarda ons fiyatı, tarihi zirvesi olan 2 bin 470 dolara kadar yükselmişti ancak şu anda 2 bin 372 dolar civarında işlem görüyor, yani yaklaşık 100 dolarlık bir geri çekilme söz konusu. Bu düşüş Türkiye'de de etkisini gösteriyor ve 24 ayar külçe altın fiyatları şu anda 2 bin 570 lira civarında işlem görüyor. Bu fiyat değişiminin nedenleri arasında ABD'nin faiz kararları ve Trump'ın tekrar seçileceği söylentileri yer alıyor. Amerikan ekonomisi, altın fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör. Ekonomik verilerde işsizliğin beklenenden düşük çıkması, ABD ekonomisinde soğumanın olmadığını ve hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor. Bu durum altın fiyatlarına olumsuz yansıdı ve yaklaşık 100 dolarlık bir düşüş gerçekleşti. Türkiye'deki altın fiyatları da buna bağlı olarak 2 bin 570 lira seviyelerine geriledi." Dedi.

2.jpg

"Altın her zaman güvenli bir liman"

Yerli yatırımcı için dövize yatırım yapmanın mantıklı olmayacağını belirten Özman, "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizleri sabit bırakması, Piyasalarda pek bir etki yaratmadı çünkü piyasalar bunu zaten bekliyordu. Merkez Bankası başkanının açıklamaları, piyasaları bir miktar rahatlattı ve faizlerin ihtiyaç duyulmadıkça düşürülmeyeceğini ifade etti. Bu durum, döviz kurları üzerindeki baskının bir süre daha devam edeceğini ve enflasyonun dizginlenmesi için gerekli kararlılığın uygulanacağını gösteriyor. Altın fiyatlarının yıl sonuna doğru 2 bin 400 doların üzerine çıkması bekliyoruz." Diyerek sözlerine Devam etti "Uzun vadeli yatırım düşünenler için altın her zaman güvenli bir liman olarak görüyoruz ve yatırım yapılabilir bir araç olarak değerlendiriyoruz. Yerli yatırımcılar için dövize yatırım yapmak kârlı olmayacaktır. Ancak düğün ve nişan sezonu gelmesine rağmen beklenen hareketlilik yok, bunun nedenini ise henüz bilmiyoruz." İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

3.jpg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi