ALTINDA FİYATTA TALEPTE YÜKSELDİ

ALTINDA FİYATTA TALEPTE YÜKSELDİ
Samsun'un İlkadım ilçesinde Kuyumculuk İşi ile uğraşan esnaf, altındaki hızlı yükselişin nedenlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda altındaki yukarı yönlü hareketlilik, vatandaşların dikkatini çekerken sebepleri de araştırma konusu oldu. Samsun'un İlkadım ilçesinde kuyumculuk işi ile uğraşan esnaf Orhan Güzel, altın fiyatlarındaki tırmanışa ilişkin Ortadoğu'daki İsrail gerginliği ve Amerikan Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesinin altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilediğini belirtti. Ayrıca Güzel, yıl sonunda gram altının 3 bin 500 seviyelerini görebileceğini de hatırlattı.

whatsapp-image-2024-09-26-at-16-41-15.jpeg

whatsapp-image-2024-09-26-at-16-41-14-1.jpeg

YIL SONUNDA 3 BİN 500 SEVİYELERİNE YÜKSELEBİLİR

Altın fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan esnaf Orhan Güzel, "Şu an külçe altın gram fiyatı 3 bin 47 lira ve altın fiyatının yıl sonunda 3 bin 500 seviyelerine yükseleceği söyleniyor. Her gün altın, gram başına 20-30 lira artış gösteriyor. Altının yükselmesinin nedenlerine bakacak olursak, İsrail gerginliği zaten bir etken. Bir diğeri ise Amerikan verilerinde, Fed'in faiz indirimi yapması. 25 baz puan bekleniyordu ancak 50 baz puan indirim yaptı, bu da altını direkt etkiledi. Şu anda işlerimiz iyi, gram altın satıyoruz. Altın fiyatları arttı ama hâlâ talep var; her gün altın alan var." İfadelerini kullandı.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel