Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 99. Dönem Kaymakam Adayları Toplantısına katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin Sapanca Gölü’nde susuzluk alarmının verildiği iddialarıyla ilgili soruya “Sapanca’da yeteri kadar su var. Az ama şuanda daha 21 santimetrelik bir mesafe var. Kaldı ki Perşembe Cuma günü yağışta geliyor. Yani herhangi bir problem yok. Özel belli bir seviyenin altında zaten sanayinin su almasını durduruyoruz ama tabiî ki gerek Kocaeli gerekse Sakarya oradan su almaya devam edecek” cevabını verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın suların azlığı nedeniyle enerji ithalatı yapılacağı yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
“Şu anda bizde Fırat Havzası’ndaki barajlarımızda yüzde 50’den fazla doluluk var zaten. Yani istediği kadar enerji üretebilir diye düşünüyorum. Yağışlar gelmezse eğer nisan ayında nitekim Doğu Anadolu’da da Nisan yağışları devam ediyor. Nisan, Mayıs’ta normal yağışların devam edeceğini tahmin ediyoruz. Enerji ithalatı konusu sayın Enerji Bakanının konusu ama bizde enerji barajlarında yüzde binden fazla şuanda su var. Kuraklığa rağmen suyumuz iyi.”
"ONUN DA MÜJDESİNİ VEREYİM"
“Yazın kurak geçeceği söylenebilir mi” sorusu üzerine Eroğlu, “Su sıkıntısı olmayacağını defalarca söyledik. İlla ki su sıkıntısı olmasını istiyorsanız onu bilemem ama biz gerekli tedbirleri aldık. Hatta bu hafta da arkadaşlarımla biz her ay toplantı yapıyoruz. Bütün illerin sulama, enerji açısından suyumuzun değerlendirmesini yapıyoruz. Nitekim Nisan yağışlarından sonra Mayıs başında hem sulama için, hem enerji için hem de şehirlerin içme suyu için tekrar bir değerlendirme yapacağız. Bizim bütün arzumuz susuz hiçbir şehri bırakmamak sulama suyunu yeteri kadar vermek. Ayrıca enerjide istenilen seviyede üretim sağlamak. Zaten görüyorsunuz hidroelektrik santrallerin önemi burada ortaya çıktı. Hidroelektrik santralleri olmasa Türkiye elektriksiz kalırdı onu vurgulamak istiyorum. Bu bizim yerli kaynağımız, kendi kaynağımız, temiz yenilebilir ucuz kaynağımız. Dolayısıyla ithalata bağımlı olmayıp tamamen kendi öz kaynağımız biz bunları geliştiriyoruz. Ayrıca sulamada sıkıntı olmaması için bin günde bin gölet ve sulama tesisini bitiriyoruz. Onun da müjdesini vereyim. Bin tane gölet ve sulama tesisi bir dünya rekorudur bu yıl sonunda bunu bitiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.