Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek sezonu açtı

Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek sezonu açtı
Denizlerde balıkların sağlıklı üremesi için 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül tarihi itibarıyla sona erdi. Yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan Samsunlu balıkçılar, dualar eşliğinde denize uğurlandı.

Türkiye genelinde, denizlerde balıkların sağlıklı üremesi amacıyla 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül tarihi itibarıyla sona erdi. Canik ilçesi balıkçı barınağında yeni sezon için düzenlenen açılış programında, tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek yeni sezon için kolları sıvadı. Protokol üyelerinin de katıldığı programda, dualar eşliğinde balıkçılar Karadeniz'e uğurlandı. Gerçekleşen program boyunca horonlar tepildi ve bereketli bir av sezonu için temennilerde bulunuldu.

60 MİLYON DOLAR GİRDİSİ VAR

Yeni av sezonunun hayırlara vesile olmasını dileyen Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Ülkemiz çok zengin bir coğrafyaya sahiptir. Balıkçılıkla geçinen birçok ailemiz var. Samsun’da 210 kilometrelik sahil kesiminde av sezonuna baktığımızda, balıkçı teknelerimizden 493 tanesi denizlerde, 131 tanesi de iç sularda olmak üzere toplam 629 tane teknemiz var. Bunun 181 tanesi 12 metre üzeridir. Geçtiğimiz yıl av sezonuna baktığımızda, ülke genelinde 350–400 bin ton avcılık yapılmış, ilimize baktığımızda ise toplam 59 bin 800 ton avcılık yapılmıştır. Karadeniz'de en fazla av yapılan il Samsun’dur. Burada orta su trolü başta olmak üzere, gırgır ile yapılan avlar mevcuttur. En fazla avladığımız balık türlerimize baktığımızda, hamsi ve çaça başta olmak üzere, palamut ve mezgit türlerinde de avlanabilmektedir. Ayrıca balık unu ve yağı üretimi yapan fabrikalarımıza hammadde temini de yapılmaktadır. Samsun’da toplam 9 tane su ürünleri işleme tesisimiz, 3 tane de balık unu ve yağı fabrikamız var. İlimiz ekonomisine 55 ile 60 milyon dolar arasında bir girdisi var. Toplam balıkçılık yapan kişi sayısı 6 bin 73, amatör balıkçılık yapan kişi sayısı da 4 bin 500 kişidir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç ise bu sezondan umutlu olduğunu ve herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programa katılan Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Ak Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır ve kurum müdürleri, balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon dilediler.


aw278395-06.jpg

2-001.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel