BAŞKAN BAŞ VE SEVEN’DEN TEPKİ!

BAŞKAN BAŞ VE SEVEN’DEN TEPKİ!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanları Haber Expres Muhabirlerine sokak köpeklerine yönelik yapılan yasa teklifi hakkında açıklamalarda bulundular.

AK Parti heyeti, “hayati tehlike” oluşturduğu gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerine yönelik, yeni yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmaya hazırlanıyor. Meclise sunulması beklenen yasa teklifi hakkında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanları Haber Expres Muhabirlerine yasa teklifi hakkında açıklamalarda bulundular.

“Çözüm uyutmak değildir"

Saldırgan tutum içerisinde olan başıboş sokak köpeklerinin tehdit unsuru olduğunu söyleyen CHP Çarşamba İlçe Başkanı Temel Baş, “Köpek saldırılarının ciddi bir tehlike oluşturduğu gerçektir. Ancak bunun çözümü uyutmak değildir. Sokak hayvanların uyutulması sessiz olamayacağımız karşı çıkacağımız bir olaydır. Yasaya karşı tutumumuz Genel Başkanımız Özgür Özel yürütücülüğünde miting ve boykotlarımız olacaktır.” ifadelerini aktardı.

“Kaotik bir ortam olacaktır”

Sokak hayvanlarına yönelik yapılması hedeflenen yasanın, kamuoyunda tepki toplayacağına işaret eden İlçe Başkanı Temel Baş, “Yasa yürürlüğe girdiğinde kamuoyunda kaotik bir ortam olacaktır. Bunun sebebi ise uyutma adı altında canlılarımızın hayatına son verilmesidir. Sokak hayvanları saldırıları ciddi sorunlar oluşturuyor ancak bunun çözümü uyutmak değildir. Rehabilite edilebilecek sokak hayvanlarını eğitilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CHP olarak çözüm önerilerinin olduğunu söyleyen Başkan Baş, “Sokakta başıboş şekilde dolaşan hayvanları toplayıp bakım merkezine yerleştirilmesi gerekiyor. Bu merkezlerde hayvanların kısırlaştırılması ve rehabilite edilmesi gerekiyor. Ancak saldırganlığının önüne geçilmeyen hayvan için, heyet raporu göze alınarak uyutulabilir.” dedi.

“Teklifimizin komisyondan geçmesini bekliyoruz”

Saadet Partisi'nin sokak hayvanlarına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonuna teklif sunduğunu ve takip ettiklerini belirten Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, “Saadet Partisi olarak daha ayrıntılı bir yasa teklifi hazırladık. Ankara Milletvekilimiz Mesut Doğan yürütücülüğünde sokak hayvanlarımıza yönelik yasa teklifimiz oldu. Buna yasa teklifimize göre; doğal yaşam alanları kurularak hayvanlara buralara yerleştirilecek. Burada hayvanların kısırlaştırılma işlemi yapılarak sokaklara tekrardan sokağa bırakılmayacaktır. Bu alanlarda alanında yetkili görevliler yerleştirilerek hayvanların bakımıyla ilgilenecek. Ziyaretçiler kabul edilerek hayvanların sahiplendirilmesi hedeflenecektir. Ardından sahiplendirilen hayvana çip takılarak kimlik sistemi kapsamında takip edilecek. Çipler sayesinde hayvanlar takip edilecek sokağa tekrardan salınan hayvan sahiplerine yaptırım uygulanacaktır. Bu durumlar ele alınarak teklifimizin komisyondan geçmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Tekrardan değerlendirilmesini öneriyoruz”

Yasa teklifinin, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile uyuşmadığını aktaran Başkan Seven, “Çalışmaları devam eden yasa teklifinin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile bağdaşmamaktadır. Kanun takipsizliğe uğramıştır. Uygulanmış olsaydı bu duruma gelmezdik. Yönetim sanatı, gelecek sıkıntıyı bertaraf etmek önlemini önceden almak demektir. Bu pozisyona gelmeden önce yönetim olarak önlemin alınması gerekiyordu. Bundan dolayı hazırlığı sürdürülen yasa teklifinde vicdani olan durumu ele alarak tekrardan değerlendirilmesini öneriyoruz.” dedi

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel