BAŞKAN DÜNDAR, “BORÇ YÜKÜNÜ AZALTIYOR!”

BAŞKAN DÜNDAR, “BORÇ YÜKÜNÜ AZALTIYOR!”
2004-2019 yılları arasında AK Parti Çarşamba Belediye Başkanlığının ardından görevi 2019 yılında devreden ve 2024 yılında yeniden Bağımsız Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Dündar, 2024 yılında yüklü borçla aldığı belediyenin borç yükünü azaltıyor.

“BELEDİYENİN BORÇ YÜKÜ BELLİ OLMUŞTU”
2019 - 2024 yılları arasında Çarşamba Belediye Başkanlığı görevini yürüten Halit Doğan’ın Samsun Büyükşehir belediye başkanı seçilmesinin ardından Çarşamba Bağımsız belediye başkanı seçilen Hüseyin Dündar, önce ki yönetimden kalan yaklaşık 555 milyonluk borç yükü ile görevi 31 Mart 2024 tarihinde devralmıştı. Borçların SGK, Vergi Dairesi ve şahıslara olan borçlar olduğu Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında belirtilmiş ikinci Haziran ayı Meclis toplantısında ise yapılan kesin hesaplarla yaklaşık SGK ve Vergi Dairesine 250 milyon olmak üzere toplamda 555 milyonluk borç olduğu açıklanarak mecliste onaylanmıştı.

“DÜNDAR, 52 MİLYON ZARARDAN 35 MİLYON KARA GEÇTİ”

Bağımsız Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar borç batağı polemiğine girmeden Çarşamba kendi öz kaynaklarını doğru ve yerinde kullandığı zaman borcun ödenmeyecek bir borç olmadığına işaret etmiş ve çalışmalara başlamıştı. Borçların azaltılması için ilk olarak belediyenin kiralama sureti ile hizmet alımı yaptığı araç kiralama sorununu kökten çözdü. Bağımsız Belediye Başkanı Dündar, eski yönetim tarafından17 aylık kiralama ile toplamda 52 milyon lira bedelli araç kiralama alım hizmetinin Ekim ayında sona ermesine günler kala belediyeye ait olmak üzere 13 adet çeşitli hizmet aracı için düğmeye bastı. Alınan araçlardan sonra belediyenin 17 ay içinde yaklaşık 35 milyon TL kara geçtiği iddia edildi.

“BELEDİYE, 13 ARAÇ İLE 52 MİLYONDAN KURTARILDI”
Başkan Dündar, yeni alınan araçlar arasında 2 adet binek araç, 5 adet mini camlı van, 3 adet transit çift kabin, 2 adet transit tek kabin ve cenaze hizmetlerinde kullanılacak 1 adet büyük panelvan transit alındığı öğrenildi. Başkan Dündar araç teslim töreninde yaptığı açıklamasında, “Geçtiğimiz dönemde gerçekleştirilen araç kiralama ihalesinde, 17 aylık bir süre için fiyat farkı tutarları da dahil araç kiralamaya toplamda 52 milyon TL harcanıyor. Bu durum, belediye bütçemizde ciddi bir mali yük oluşturuyordu. Ancak, şimdi belediyemizin öz kaynaklarını kullanarak hiçbir şekilde borçlanmaya gitmeden, 16 milyon 700 bin TL'lik bir yatırımla yeni araçlarımızı satın aldık ve bu yükü ortadan kaldırdık. Araç alımından elde ettiğimiz tasarruf sayesinde, özellikle üst yapı yatırımları olmak üzere, Çarşamba'mıza sunacağımız birçok hizmet için kaynak temin ettik.” İfadelerini kullanmıştı.

“BAŞKAN DÜNDAR’LA 109 MİLYON BORÇ ÖDENDİ”

Ayrıca Bağımsız Belediye Başkanı Dündar, eski yönetimden devraldığı 555 trilyon TL’lik belediye borçtan ise göreve geldiği günden bu güne kadar geçen yaklaşık 6 ay içinde en az 109 milyon TL'lik borcu ödediğini Ekim Meclis toplantısında gündeme getirmiş ve bu ödemelere ilaveten de SSK ve Vergi Dairesi’ne olan 250 milyon TL’lik borç için de çözüm arayışına girdiği biliniyor. Borçların ödenmesi için geçtiğimiz ay içinde taşınmaz malların satışı için meclisten izin almasının ardından bu mecliste belirlenen Kocatepe İlköğretim Okulu arazisinin yanı sıra Mithat Yılmaz İlköğretim Okulu arkasındaki arazileri borca karşılık vererek borç yükünü hemen hemen sıfırlamaya yaklaşmayı hedeflediği belirtiliyor. Başkan Dündar’ın, SGK ve Vergi Dairesinin önerilere vereceği cevabın beklendiği bu günlerde borçların hızla ödenerek hizmet için daha hızlı çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

ÖZEL HABER: ZAFER CAN KARAHAN

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset