Başkan Özdağ'dan yeni yasa değerlendirmesi

Başkan Özdağ'dan yeni yasa değerlendirmesi
Günlerdir gündemde yerini koruyan başıboş sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısı Meclis komisyonunda geçti. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Sokak hayvanları yasasına Genel Başkanımızın istekleri doğrultusunda CHP'li belediyeler uymayacak" dedi.

Günlerdir gündemde yerini koruyan, Ak Parti grubu tarafından başıboş sokak hayvanları ile ilgili yasa Meclis komisyonuna sunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Meclis komisyonu tarafından başıboş sokak köpekleri ile ilgili yasa tasarısı kabul edildi. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP'li belediyelerin hiçbiri bu yasayı uygulamayacak" dedi. Biz de bu sorunu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ'a sorduk. Özdağ, "Devlet tarafından başıboş sokak köpekleri ile ilgili belediyelere fon verilmesi lazım" dedi.

"Toplumun dar gelirli kesimi için bir sorun"
Toplumun yüksek kesimi için bir sorun teşkil etmediğini vurgulayan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Şimdi sokak hayvanları konusunun iki sorunu var. Hem sokakta yaşayan hayvanlar açısından bir sorun hem de o sokakları kullanan bizler için bir sorun. Yani sabah erken sokaklar ıssızken işine toplu ulaşım araçlarıyla gitmek zorunda kalan veya yürüyerek gitmek zorunda kalan çocuklar için özellikle sokak hayvanlarının toplu bir grup halinde gezip ciddi bir risk olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla toplumun dar gelirli kesimi için daha ciddi bir sorun var. Evet bu bir sorun mu? Sorun, insanlar için bizim için bir sorun. Yani bir saldırı tehdidi açısından bir sorun, ikincisi de herhangi bir hayvanlardan bulaşacak hastalıklarla ilgili bir sorun. Diğer taraftan baktığımızda ise sokakta yaşayan hayvanların ortalama ömrü ne kadar ki evde baktığımız hayvan kaç yıl yaşıyor, sokakta kendi kaderine terk edilen hayvan kaç yıl yaşıyor? İlk önce bunu sorgulamak lazım. Dolayısıyla bu hayvanlar için de bir sorun teşkil ediyor." diye ifade etti.

"İşi CHP'li belediyelere yıkmaya çalışıyorlar"
CHP'li belediyeler Türkiye'nin yarısını yönettiği için bu sorunu CHP'li belediyelere atmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Mehmet Özdağ, "Şu anda iktidar, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 70'inin yaşadığı şehri CHP'li belediyeler yönetiyor. Belki nüfusun yüzde 85'ini muhalefet belediyeleri yönetiyor. Yani AKP-MHP bloğunun yönettiği belediye sayısı nüfus olarak yüzde 20. Dolayısıyla iktidar bu yasa tasarısı ile bütün sorumluluğu belediyeye yıkıyor. Hulki Cevizoğlu onu söylüyor, verin belediyelere yapsınlar diyor ama belediyelerde maddi güç yok. Maddi kaynak sağlansın belediyelere, yapsın belediyeler ama hiçbir güç imkan sunmuyor iktidar partisi. Öyle topu belediyelere atmakla olmuyor o işler." ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

"Belediyenin büyüklüğüne göre fon vermeniz gerekiyor"
Belediyelere fon verilmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, "Atakum Belediyesi Samsun'daki tek CHP'li belediye. Atakum Belediyesi bugün işçilerin parasını zor ödüyor. Devraldığı 450 milyon borçtan dolayı her gün kapısında bir haciz var. Şimdi Atakum Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili aşılatmaya, kısırlaştırmaya nasıl kaynak ayıracak? Eğer sen devletten bir fon ayırmazsan, eğer bu şartları sağlayamazsan o zaman itlaf edeceksin diyor. Sonuçta bunun çaresi, devlet tarafından bir fon yaratmak zorundasın. O fonu da belediyelerin büyüklüğüne göre o fondan belediyelere kaynak ayıracaksın. Bu sokak hayvanları problemi ancak bu şekilde çözülebilir." şeklinde konuştu.

"CHP'li belediyeler yasaya uymayacaklar"
Genel başkanın talimatı ile CHP'li belediyelerin yasaya uymayacaklarını vurgulayan Başkan Özdağ, "Şimdi CHP'li belediyeler, Sayın Genel Başkanın talimatı ile yasaya uymayacaklar. Yani öldürmeyecekler. Burada da şöyle bir sorun çıkabilir: Başka bir belediye de kendisi öldürmektense, barınak inşa etmektense nasıl olsa CHP'li belediye yasaya uymayacak deyip köpekleri o belediye sınırları içine bırakabilirler. O yüzden bu sadece CHP'li belediyelerin değil, insani ve vicdani değer taşıyan bütün belediyelerin hayvanları öldürmemesi gerekir." dedi.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset