Başkan Şeker’den 24 Temmuz Açıklaması

Başkan Şeker’den 24 Temmuz Açıklaması
Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Erol Şeker, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 116'ncı yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı

Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Erol Şeker’in 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, demokratik gelişimin temel taşlarından en önemlisinin yerel basın kuruluşları ve basın özgürlüğü olduğuna dikkat çekti.

Basının toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Başkan Şeker, “Haber alma özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından biridir. Türk basını, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Biz basın mensupları, her zaman milletin gözü, kulağı ve sesi olmuşuzdur. Basın ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla, ülkemizde olup biten her şeyi kamuoyunun gündemine taşıyarak toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bütün basın kuruluşları, görevlerini sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yapabilmelidir. Unutulmamalıdır ki, gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri de basın özgürlüğünün var olabilmesidir. Düşüncelerini yazdıkları, röportaj ve haber yaptıkları gerekçesiyle meslektaşlarımız yargılanmakta, gözaltına alınmakta, cezayı gerektirmeyecek basit suçlamalarla uzun süreli tutuklamalarla özgürlükleri elinden alınmakta ve hapse atılmaktadır. Türk Ceza Kanunu’nda ve Terörle Mücadele Yasası’nda yer alan ve darbe dönemlerinden bu yana değişmeyen basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler mutlaka ele alınmalı ve yeniden düzenlenmelidir. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram olmayacaktır. Bu nedenle bu yıl da 24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor, bu anlamda mesai gözetmeksizin fedakârca çalışan değerli meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum." İfadelerini kullandı.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir