BAŞKANDAN "ŞAŞIRTICI" AÇIKLAMA!

BAŞKANDAN "ŞAŞIRTICI"  AÇIKLAMA!
Haber Expres Gazetesi'nin yazılı ve internet gazetelerinde yayımlanan "Başkan Dündar Borç Yükünü Azalttı" haberine, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkcı'dan şaşırtan açıklama! Sandıkçı'nın açıklaması, "Nereden çıktı?" dedirtti.

7pw0udez-400x400.jpg

"BORÇ ÖDEMENİN NERESİ VAHİM?"
www.haberexpres.com.tr internet gazetesi ile Haber Expres yazılı Gazetelerinde yayımlanan "Başkan Dündar Borç Yükünü Azalttı" haberinden sonra konu ile alakalı olarak AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı'dan şaşkınlık dolu basın açıklaması gelmesi Çarşambalı ve siyasi çevrelerde soru işaretleri oluşturdu. Sandıkçı'nın basın açıklamasında yaptığı 'her türlü kurum ve kuruluşun ekonomik faaliyetlerinde borçlanmanın normal olduğu' vurgusuna Çarşambalılar ise "Borç ödemenin neresi vahim?" şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

"BORÇLANMANIN NORMAL OLDUĞUNU VURGULADI"
Haber Expres Gazetesinin yazılı ve İnternet haber gazetesinde ki haberinin ardından yazılı basın açıklamasında bulunan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı, "Kamu hizmeti sunan belediyeler, hizmet ve yatırım kapasitelerine göre öz kaynaklarıyla birlikte borçlanabilirler. Bu son derece olağandır. Ancak borcun nominal değerine değil, yapılan hizmetler ve yatırımlar ile belediyenin gelirlerine oranına bakılmalıdır." ifadelerini kulanması dikkat çekti.

ph43slsd-400x400.jpg


"GAZETE VE BELEDİYE YÖNETİMİNE İFTİRA"
Açıklamasında, Haber Expres Gazetelerinin manşetinin 'önceki dönem belediye yönetimine yönelik siyasi fesat ve fitne çıkarma amaçlı olduğunu' ifade eden Sandıkçı, bu tür manşetlerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini iddia etti. Ayrıca Gazetenin yönetiminin mi?, yoksa mevcut belediye yönetiminin mi? bu dezenformasyona katkıda bulunduğunun bilinmediğini" iddia etmesi vatandaşlarca da hayretle karşılandı.

Vatandaşlar, Çarşamba Belediyesinin AK Parti Meclis üyelerinin de onayı ile 555 milyon TL olarak önce ki yönetim ibra edilmiş ve mevcut Bağımsız Belediye Başkanı Dündar, bu borcu kabul etmiş, aradan geçen 6 Ay gibi kısa sürede borçtan 109 milyon bir, ayrıca kiralamadan da yakalşık 35 milyon borç yükünden kurtulduğunun açıklanmasına AK Parti İlçe Başkanı neden hazımsızlık çekiyor anlayamadık!?Çarşamba Belediyesi daha çok mu borç yapması lazımdı? Halk hizmet bekliyor bahanesi yapanlar, borcun ödenerek hizmetin başlamasını mı istemiyor? anlamadık. Bunu Belediye başkanı veya bir gazete neden dezenformasyon için kulansın? İlçe başkanı hangi dünyada yaşıyor!? Halktan kopmanın en bariz örneği kendileri belli oluyor. Bize hizmet yapana bizler sahip çıkmaya devam edeceğiz. İlçe başkanı ise camlı ilçe binasından halka bakmaya devam etsin. Bizim onlarla, onlarında anlaşılıyor ki bizlerle işi artık yok" şeklinde sert ifadeler kullanmaları dikkatlerden kaçmadı.

untitled-2.jpg


İşte AK Parti İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı'nın yaptığı yazılı basın açıklaması;
BASIN AÇIKLAMASI

Çarşamba'da yayın yapan yerel bir gazetede dezenformasyon ve siyasi algı oluşturma amaçlı atılan manşet gerçekleri yansıtmamaktadır ve iyi niyetli değildir. Öncelikle kamu ya da özel her türlü kurum ve kuruluşların ekonomik faaliyetlerinde öz kaynaklarla birlikte borç kalemi de bilanço’nun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu anlamda kamu hizmeti yapan belediyelerin de her dönem öz kaynaklarıyla birlikte, hizmet ve yatırım kapasitelerine ve gelirlerine göre borçlanması da söz konusudur ve son derece olağandır. Ancak borcun değerlendirilmesinde rakamsal nominal değeri değil yapılan hizmet ve yatırımlarla ve bilhassa belediye gelirlerine, bütçesine oranları değerlendirilir ve anlamlandırılır. Buna göre mesele söz konusu Çarşamba belediyesi ise geriye doğru dönemlerde borç rakamlarının bütçe, yatırım ve gelirlerine oranlarına bakmak icap eder. Bunu dikkate almadan "Başkan Dündar Borç Yükünü Azaltıyor" şeklindeki kötü niyetli manşet bir maksada, önceki dönem belediye yönetimine yönelik tamamıyla siyasi fesat ve fitne çıkarma amaçlıdır. Bu beyhude gayretin gazete yönetimi tarafından mı yapıldığını, yoksa mevcut belediye yönetimi tarafından mı enforme edildiğini bilmemekteyiz. Söz konusu gazete manşetinin maksatlı ve iyi niyetli olmadığını ifade ediyor değerlendirme ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

463417515-851223197186139-1756633784062028735-n.jpg

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel