ÇARŞAMBA DA BÜYÜK TEHLİKE KOKARCA EVLERİ BASTI

ÇARŞAMBA DA BÜYÜK TEHLİKE  KOKARCA EVLERİ BASTI
Samsun'un Çarşamba İlçesinde çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen Kahverengi kokarca böceği evleri istila etti.

Samsun'un Çarşamba İlçesinde yoğun olarak görülen kokarca böcekleri ilçe genelinde hızla yayılıyor. Çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen kahverengi kokarca böceği, havaların serinlemesi ile birlikte evleri istila etti.

whatsapp-image-2024-10-07-at-14-49-36.jpeg


VATANDAŞ EVİNE GİREMİYOR
Özellikle akşam saatlerinde yoğun bir şekilde ortaya çıkan kokarca böcekleri, evlerin içine kadar girerek vatandaşların yaşam alanlarını istila ederken, vatandaşlar yaşanan kokarca istilası nedeniyle evlerine giremiyor. İlçe de yaşanan böcek istilasının ne zaman sona ereceği bilinmezken, vatandaşlar bir an önce bu sorunun çözülmesini umuyor. Yetkililer ise, kokarca böcekleriyle başa çıkmak için profesyonel ilaçlama yöntemlerinin yanı sıra, evlerin etrafındaki yeşilliklerin düzenli olarak temizlenmesini ve çöplerin kapalı alanlarda tutulmasını öneriyor.

whatsapp-image-2024-10-07-at-14-49-37-2.jpeg


KOKU YAYIYORLAR
Kahverengi Kokarca zararlıları tehdit hissettiklerinde veya ezildiklerinde savunma mekanizması olarak kötü koku yayıyorlar. İstilacı bir böcek türü olan Kokarca, salgıladıkları koku ile diğer böcekleri de kendilerine çekerek evleri istila ediyor. Diğer koku böcekleri bu sinyalleri aldığında çatlaklardan, cam ve pencerelerden evlere giriyor

whatsapp-image-2024-10-07-at-14-49-37-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-07-at-14-49-37.jpeg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel