Cevizli Helva yıllara meydan okuyor

Cevizli Helva yıllara meydan okuyor
Samsun’un Çarşamba İlçesinde, çok eski lezzetlerden biri olan ve halk arasında farklı isimlerle bilenen ‘Cevizli Helva’ eskisi kadar olmasa da rağbet görmeye devam ediyor.

Yıllardır vazgeçilmez tatlardan biri olan cevizli helva, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sağladığı faydalarla hala ilgi görmeye devam ediyor. Çarşamba’da halk arasında ‘Macun’ ya da ‘Taş Helvası’ olarak da bilinen cevizli helva, özellikle kış aylarında tercih ediliyor.

55.jpg

40 yıldır helva satışı yaparak geçimini sağladığını belirten Kadir Uzunoğlu, “Eskiden helvacı sayısı çoktu, şimdi ise azaldı. Kış aylarında çok talep görüyor, soğuk havalarda insanları sıcak tutuyor. İçinde bol miktarda ceviz var, cevizin sağlık açısından faydaları da biliniyor.” dedi

Cevizli helvanın halk arasında farklı isimlerle anıldığını da vurgulayan Uzunoğlu, “Macun diyen de var, taş helvası diyen de. Kilosunu 300 TL’ye satıyoruz. Cevizin kilosu pahalı olursa, helva da buna bağlı olarak pahalı oluyor" diye konuştu.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir