CHP’DEN KIBRIS GAZİSİ TOSUN’A ZİYARET

CHP’DEN KIBRIS GAZİSİ TOSUN’A ZİYARET
CHP Çarşamba İlçe Başkanı Temel Baş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Kıbrıs Gazisi Mustafa Tosun'u ziyaret etti.

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Temel Baş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, önceki dönem Gazi Mahallesi Muhtarı Kıbrıs Gazisi Mustafa Tosun'u ziyaret etti. Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verildiğini hatırlatan Temel Baş, “Bu sene, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanı verilişinin 103.yıl dönümü. Aradan yüz üç yıl geçmiş. Bu zaman zarfında gerek terör mücadelesinde, gerekse cephelerde yüzlerce, binlerce şehit verdik. Savaştan ve çatışmalardan kurtulanları gazi olarak bağrımıza bastık. Onlar bizim için, vatan toprakları savunmasında canlarını hiçe sayarak mücadele ettiler. Onlara ne kadar şükran duysak azdır. Haklarını ödememiz mümkün değildir.” dedi.

Memleketin her köşesinde, sadece bu günlerde değil her an gazilerin anılması ve hatta unutulmaması gerektiğini ifade eden Temel Baş, “19 Eylül’ü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Aynı zamanda böylesi önemli günlerde gazilerimizi ve şehitlerimizi anıyoruz. Sadece anmakla yetinmeyelim. Bugün gazilerin yaşadığı sıkıntılar varsa, bunların da mutlaka giderilmesi gerekir. Bu sorunları görmezden gelemeyiz. Gazilerimizin bir çok haklı talebi söz konusudur. Malul gazilere mülk edinebilmeleri için TOKİ tarafından bir defaya mahsus bedelsiz konut imkânı, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mutlaka sağlanacaktır. Şehit aileleri ve malul gazilerimizin kamu misafirhanelerinin tamamından, ilgili kurumun en üst düzey yöneticisi gibi koşulsuz şekilde yararlandırılmaları mutlaka sağlanmalıdır. Bilindiği üzere Anayasamızın 10.maddesine göre, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz. Bu nedenle, haklı iyileştirme talepleri mutlaka temin edilmelidir. Yine Anayasamızın 61.maddesi, ‘Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malül ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar.’ demektedir. Devlet bunun gereğini yapmalı, millet için canını hiçe sayarak mücadele etmiş yurttaşlarımıza bu yaşam seviyesini sağlamalıdır. Ancak, AK Parti hükümetinin görmezden geldiği bu haklar, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gazilerimize ve vazife şehitlerinin dul ve yetimlerine sağlanacaktır’ diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi Mustafa Tosun ise kendisini ziyaret gelen CHP İlçe Teşkilatına, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel