FETÖ terör örgütü bu zaafı kullanarak kök salmış, milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda ciddi eksikliği var. Çok ama çok geç kalmıştır" dedi
“Ben yeni nesilden ümitliyim”
Birilerinin bazı platformlarda yeni nesil konusunda ümitsizliğini dile getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak ben yeni nesilden ümitliyim. Onlar gibi ümitsizliğim yok. Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen, kendini her alanda en iyi şekilde yetiştiren bir neslin geldiğini görüyorum. Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonlarını biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceğiz ama inşallah siz göreceksiniz“ dedi.
“Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır”
“Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetişmesi birilerinin hep korkusu olmuştu. İmam hatip alerjisinin sebebi de budur” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İmam hatipte farkı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Bunun için eğitim sistemimizi defalarca alt üstettiler. FETÖ terör örgütü bu zaafı kullanarak kök salmış, başımıza bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda ciddi eksikliği var. Çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca ikazlarımızı yaptık. Güneydoğu, Doğu buralardaki çalışmalarda geç kaldı. Diyanet İşlerinin görevi İslam'ı en doğru, en sağlıklı şekilde topluma ve elbette çocuklarımıza öğretmektir, anlatmaktır. Görüldüğü gibi boş bırakılan her alanı birileri gelip dolduruyor. Onun için alanları boş bırakmaya tahammülümüz yok. Camilerimizi de aynı şekilde dört duvar bir mihrap bir imamdan ibaret mekanlar olarak bırakamayız. Camilerimizin içinde bir hayat, bir ruh olmalı. Sadece beş vakit namaz kapıyı kapa çekil git, böyle cami olamaz. Camilerimize bu anlayışı yerleştiremedik. İbadetin dışında camilerimiz sürekli hareket halinde olmalı. Hocalarımız namaz vakitlerinin dışında halkımızı 7’den 77’ye alacak, camilerimizde eğitecek. Bunu başlatmamız lazım. Mahalleli mahalle imanına güvenir, kapısını ona açar. Bu güven devam ediyor mu onu da araştırmak lazım. Devam etmiyorsa burada bir sıkıntı var, bunu yeniden tesis etmek için neler yapmalıyız. Hanım kardeşlerimizin Diyanet İşlerindeki sayısının ve görevlerinin arttırılmasının isabetli olacağını düşünüyorum. Toplumumuzun yüzde 52'si hanım.”
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.