Gazze'de can kaybı 38 bin 153'e çıktı

Gazze'de can kaybı 38 bin 153'e çıktı
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 55 artarak 38 bin 153'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 275 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 55 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 123 kişinin yaralandığı belirtildi.İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 153'e, yaralananların sayısının da 87 bin 828'e yükseldiği kaydedildi.Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 275. gününde de devam ediyor.Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre İsrail, Gazze'nin çeşitli yerlerine havadan ve karadan yoğun saldırılar düzenledi.İsrail'in Gazze kentinin batısındaki El-Meyna bölgesinde Ebu Husayra ailesine ait bir evi bombalaması sonucu en az 3 kişi öldü, bazı kişiler de yaralandı. Enkaz altındakileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.İsrail savaş uçaklarının Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir evi bombalaması sonucu enkaz altından 6 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, yaralılar ise kentteki El-Ehli Baptist Hastanesine kaldırıldı.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nusayrat ve Bureyc mülteci kampları da şiddetli hava ve kara saldırılarına sahne oldu. Saldırıda ölen ve yaralananlar kentteki Avde Hastanesine nakledildi.İsrail, Gazze'nin orta kesimlerinde yer alan Zevaide bölgesinde Cevade ailesine ait bir eve saldırı düzenledi.Saldırıda 2'si çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, bazı kişiler de yaralandı. Ölü ve yaralılar Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesine sevk edildi.

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 23 Filistinli öldü

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde yer alan El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun kentin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir eve düzenlediği saldırıda 8 Filistinli, kentin güneyindeki Basra Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında da 6 Filistinli hayatını kaybetti.Gazze kentinin batısındaki Mina bölgesinde bir evin hedef alındığı saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybederken, kentin doğusundaki Tuffah ve güneydoğusundaki Zeytun mahallelerinde Filistinli iki ailenin evlerinin vurulduğu saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.Ayrıca İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında Gazze kentindeki Şucaiyye, Zeytun ve Tel el-Hava mahallelerinde çatışmalar yaşanıyor.Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde Filistinlilere ait konutların bir kısmı İsrail güçlerince havaya uçuruldu.İsrail ordusu, 27 Haziran'da Şucaiyye Mahallesi'ne girmiş ve bölgede yoğun saldırılar başlatmıştı. Bölgede İsrail'in havadan ve top atışlarıyla karadan saldırıları sürüyor.

Gazze Şeridi'nin orta kesimine saldırı

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Zevayide bölgesinde bir evi hedef alması sonucu 6 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda Filistinli de yaralandı.Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda da Filistinli bir ailenin evi vuruldu, saldırıda en az 4 kişi yaralandı.İsrail ordusu karadan ve havadan Deyr el-Belah'ın doğusu ile Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyine saldırılar düzenledi.

Han Yunus'ta postane vuruldu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde ise postane başta olmak üzere bazı yapıları hedef aldı.Sağlık kaynaklarına göre, söz konusu saldırıda en az 3 Filistinli yaralandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir