Yılbaşında tüketimi artan hindi hakkında önemli açıklamalar yapan OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Beslenme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç, hindi etinin yılbaşı gibi özel günlerde tüketildiğini, diğer günlerde ise tavuk etinin daha ön planda yer aldığını söyledi.
Hindi etinin insan sağlığı için önemli olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç, “Hindi etinin gerek beyaz ete gerek kırmızı ete göre daha verimli olduğu söylenebilir. İnsan için kolesterol ve kalori değeri daha düşük, protein değeri ise gayet yeterli bir düzeydedir. Özellikle beyaz et ve kırmızı et arasında özelliklere sahiptir. Sağlık açısından beyaz ete, lezzet açısından ise kırmızı ete yakındır. Bunun yanında hindilerin merada beslenme şansı vardır. Daha ekonomik olan bu yöntem doğal beslenmeyi destekleyen, daha az kalıntı içeren ve egzersiz yaptığı için daha sağlıklı gelişen hayvanların etinden faydalanılmış olur. Çocukların daha sağlıklı gelişmesi için iyi bir protein kaynağı olduğu gibi, hastaların ve sporcuların diyetlerinde güvenilir biçimde kullanılabilmesi ile de iyi bir kaynaktır” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.