Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2015 ‘Süt ve Süt Ürünleri Üretimi’ni açıkladı. Buna göre; Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 123 bin 230 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 52 bin 955 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 7 bin 889 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,3 artış gösterdi.
Yoğurt üretimi 92 bin 702 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 artış gösterdi. Ayran üretimi ise 54 bin 1 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı.
Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.