"İstanbul sözleşmesi kadın cinayetlerini önlemiyor"

"İstanbul sözleşmesi kadın cinayetlerini önlemiyor"
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, son zamanlarda artan kadın cinayetlerini değerlendirerek İstanbul Sözleşmesi cinayetlerini önlemediğini söyledi.

Son zamanlarda artan kadın cinayetleri hakkında konuşan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, konuyla ilgili sıkça anılan İstanbul Sözleşmesi’nin bir işe yaramadığını ve bu suçları işleyenlere çok ağır cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.
"Bu sözleşme cinayetleri önlemiyor"
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman "Şimdi bu İstanbul sözleşmesi kadına cinayeti önceleyen bir sözleşme değil ki. İstanbul sözleşmesi ile ilgili 6284 sayılı kanun sözleşmeden çıktı ama buna bağlı olarak 6284 sayılı kanunlar var. Sözleşmeden çekilince cinayetler duracaksa durması lazımdı. Demekki bu sözleşme de cinayetleri önlemiyor." diye konuştu.
"Mafya söylemleri ile bu işler olmaz"
Bu suçları işleyenlerin çok büyük cezalara alması gerektiğini söyleyen Milletvekili Mehmet Karaman "Önemli olan bu suçu işleyene büyük cezalar vermemiz gerekiyor. Ben samimi olarak söylüyorum idama karşıyım ben ama bu tip suçları işleyenlerin idam edilmesinin artık gerekli olduğunu düşünüyorum şahsi kanaatimce. Orada burada şunu söyleyenlerde var bu suçu işleyenleri meydanda sallandıracağız diye söylemler var. Bu söylemlerde olmaz mafya söylemleri ile bu işler olmaz." dedi.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir