Ak Parti Samsun İl Genel Meclis Üyesi Sabri Arslan, ilçenin bu OSB sayesinde verdiği göçü tekrar geri almaya başladığını ifade etti.
Samsun İl Genel Meclisi Mart ayı 4. birleşimi dün Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Sanayi ve Ticaret Komisyonu ile İl Özel İdaresi Meclis ve Encümen Yazışma ve Kararları Takip Komisyonu Raporu görüşüldü. Samsun İli Bafra, Havza ve Kavak ilçelerinin Organize Sanayii Bölgelerinin son mevcut durumları ve kapasitlerine dair hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Mehmet Yıldırım, tarafından okundu. Rapora binaen sözlü ilave yapmak üzere söz alan AK Parti Ak Parti Samsun İl Genel Meclis Üyesi Sabri Arslan, OSB'lerin faaliyet gösterdiği il ve ilçelere kattığı özelliklerden söz etti. Kavak OSB'den detaylar aktardı. Meclis Üyesi Arslan, Kavak OSB'nin gıpta edilecek bir durumda olduğunu ifade ederek, buradaki işletmelerin kapasitelerini artırmak için yer talebinde bulunduklarını ve 400 kişi kapasiteli OSB'de her geçen gün istihdam kapasitesinin arttığını söyledi. Arslan, "Dün göç veren Kavak, bu gün verdiği göçü geri alıyor" dedi.
BAFRA OSB'DE 14 FİRMA ÜRETİME GEÇTİ
İl Genel Meclisi'nin 8 Şubat 2013 tarihli birleşiminde komisyona havale edilen; Samsun İli Bafra Organize Sanayi ile Havza ve Kavak Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut durumları ile kapasiteleri hakkındaki İl Genel Meclis üyeleri tarafından verilen önerge üzerinde ve mahallinde Komisyonlarımızca yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan raporu okuyan Yıldırım ilk olarak Bafra Organize Sanayii Bölgesi hakkında bilgiler aktardı. Yıldırım; "6 Ağustos 1997 yılında yatırım programına alınan Bafra Organize Sanayi Bölgesinde, İl Özel İdaresi yüzde 29 oranında temsil edilmekte, Bafra Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 27 firmaya arsa tahsisi yapılmış, 14 firma üretime geçmiş veya yatırımını tamamlamak üzeredir. Bafra Organize Sanayi Bölgesi toplam 228 hektar, 66 parselden oluşmakta, 71 işçi istihdam edilmektedir" ifadelerini kullandı.
HAVZA OSB'NİN 2015'TE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR
Raporun devamında Havza Organize Sanayii Bölgesi'nin 13 Nisan 2007 tarihinde yatırım programına alındığını kaydeden Yıldırım, "İl Özel İdaresi yüzde 82 oranında 12 üye ile temsil edilmekte, Havza İlçesi Bekdiğin Beldesi Çöl mevkiinde hazine arazisi üzerinde 110 hektar üzerine kurulmuştur. 2012 yılı yatırım programına dahil edilip, ihalesi yapılmış 2015 yılında bitirilmesi planlanmaktadır" diye konuştu.
KAVAK OSB'DE 600 İŞÇİ İSTİHDAMI PLANLANIYOR
Daha sonra Kavak Organize Sanayii Bölgesi hakkında bilgiler aktaran Sanayi ve Ticaret Komisyonu ile İl Özel İdaresi Meclis ve Encümen Yazışma ve Kararları Takip Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, "İlimiz Kavak İlçesi Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti İl Valisinin Başkanlığında İl Özel İdaresi yüzde 47, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 47, Kavak Belediyesi yüzde 6 hisseli kuruluşlardan oluşmakta, 4 Mayıs 1993 yılında yatırım programına alınan Kavak Organize Sanayi Bölgesi 140 hektar alan üzerinde kurulmuş olup, alan yaklaşık 49 parseldir. Ocak 2013 itibari ile 15 firma üretimde olup, 3 firma da yatırımını tamamlayarak faaliyete geçme aşamasındadır. Şu anda Organize Sanayi Bölgesinde 400 civarında işçi istihdam edilmekte olup, toplamda 600 işçinin istihdamı planlanmaktadır. Kavak Organize Sanayi Bölgesinin 2 bin 400 metrelik yol ihalesi yapılmış, yol yapım aşamasındadır" dedi.
KAVAK VERDİĞİ GÖÇÜ OSB SAYESİNDE GERİ ALIYOR
Komisyon raporuna ek olarak söz olan Ak Parti Samsun İl Genel Meclis Üyesi Sabri Arslan, Organize Sanayii Bölgesi'nin her isteyen tarafından açılamayacağını ifade ederek, "OSB'ler artık her isteyenin açabileceği durumda değil. Mevcut Organize Sanayi'nin kapasitesinin yüzde 70'ini doldurmadıkça açılamıyor. Bu anlamda Samsun merkez ilçeleri bunları aşabilmiş durumdalar. Organize Sanayii Bölgelerinin açılması ve var olması Türkiye'deki kentleşmeye de çok büyük önemi olan bir faaliyet alanı durumundalar. Kavak'ta OSB gerçekten gıpta edilecek ve övünülecek bir durumda. Orada çalışan firmalar ilk önce 'olalım mı olmayalım mı?' durumdayken, şimdilerde çalışır durumda olduğu kapasitelerini artırmak için yer istiyorlar. Daha çok kapasite ile çalışmak istiyorlar. 400'e yakın çalışanı var. Öyle zannediyorum ki; dün göç veren Kavak, bu gün verdiği göçü geri alıyor. Bu da çok önemli. Orası yeni bir kent havasına dönecek. Havası ile gıpta edilen Kavak aynı zamanda sanayisi ile de gıpta edilecek" ifadelerini kullandı.
YATIRIMLAR BİZLERİ ÇOK MEMNUN ETTİ
Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ise "Aldığımız bilgiler, ve Organize Sanayii Bölgeleri içerisine yapıldığını gördüğümüz yatırımlar bizi gerçekten çok memnun etti. Rapor o kadar dar geçilmiş ki; bana eksik geldi. Bu ifade ettiklerinizi keşke rapora ilave etseydiniz. Her biri hepimizin hoşuna gidecek ve gerçekten hepimizi sevindirecek ifadeler. Hiç değilse sözlü bir şekilde tamamladınız" şeklinde konuştu.
kaynak:ekipgazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.