MAKYAJ DEĞİL ALT YAPI ŞARTTI!?

MAKYAJ DEĞİL ALT YAPI ŞARTTI!?
Samsun Saathane Meydanında ki Kazım paşa caddesi sağanak yağış sonrasında yağmur suları altında kalması nedeni ile çevre esnaf ve vatandaşlardan tepki aldı

Vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi’nin beceriksizliği ve umursamazlığı yüzünden meydan yağmur sonrası sular altında kaldı” şeklinde tepki gösterdiler.

Samsun'un İlkadım ilçesi Saat hane meydanı Kazım paşa caddesi sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrasında sular altında kaldı. Vatandaşlar Samsun Büyükşehir belediyesine tepki gösterirken, “Samsunluların yıllardır yaşadığı altyapı sorunları çözülmediği gibi, yetkililerin bu soruna kör ve sağır kalması şaşırtıcı” şeklinde tepkiler gösterirken vatandaşlarla esnaflar adeta çileden çıktıklarını dile getiriyorlar.

1.jpg

Yağmur yağdı, meydan battı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli övündüğü "altyapı projeleri" esnaf ve vatandaşların deyimi ile “yine iflas etti.” Şehrin en önemli noktalarından olan Saat hane Meydanında ki Kazım paşa caddesi, birkaç damla yağmurla birlikte yollar göle dönerken, hem yayalar hem de araçlar için ciddi bir tehlike oluştu. Belediyenin plansız çalışmaları, halkı perişan etmeye devam ettiği belirtiliyor.

Vatandaşlar, her yağış sonrasında ortaya çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin bu soruna neden hala çözüm bulmadığı ve çözüm noktası olarak çalışma yapmaması şaşkınlık oluşturmaya devam ediyor. Her fırsatta büyük projelerle övünen ve şehri modernleştirdiğini iddia eden yerel yönetim ve Samsun Milletvekillerinin, basit altyapı sorunlarını çözmekten aciz, görsellikte büyük başarı elde ettiklerini belirterek kalıcı çözüm istediklerini belirtiyorlar.

Vatandaşın İsyanı

Meydan civarında yaşayan çevre esnafları ile vatandaşlar, “Her yağmur yaşında her yer su altında kalıyor. Artık çektiğimiz rezaletten bıktık! Belediyenin derdi halk değil, sadece göstermelik projeler yapmak. Biz burada her gün eziyet çekiyoruz ama kimsenin umurunda değil,” diyerek belediyeye tepkisini dile getirirken başka esnaflarsa, “İşlerimiz zaten kötü, yağmurda kimse gelmiyor. Belediyeye defalarca başvurduk ama hiçbir şey yapılmıyor. Hangi çağda yaşıyoruz?. Daha kaç gün önce 17 Milletvekili ve bir Bakanla gövde gösterisi yapacaklarına halka bizlere hizmet yapsınlar yeter.” diyerek durumun vahametini gözler önüne seriyorlar.

2.jpg

Esnaflarla vatandaşlar, yapılan onca harcamalar, projeler, ihaleler, Samsunluların cebinden çıkan vergilerle finanse edilen belediye bütçesi nerelere harcanıyor? Belediye binasına çok mu acil ihtiyaç vardı. Yıkıp yeniden yapmak mı hizmet? Her yıl milyonlarca lira yatırım yapıldığı iddia edilen altyapı çalışmaları neden bir türlü çözülmüyor? Yağmur yağdığı anda şehrin merkezinde böyle bir görüntü kabul edilebilir mi? Tarihi mekanı bile kazısını yapıp yıllarca bekletenler buranın bile alt yapısını düzenleyemeyenler görsellikle icraat yaptık diyerek övünüyorlar. Alın size görsellik makyaj düştü rezillik görünüyor” ifadeleri ile tepki gösterdiler.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel