MUHTARLARA KOKARCA BİLGİLENDİRMESİ

MUHTARLARA KOKARCA BİLGİLENDİRMESİ
Samsun’un Çarşamba ilçesinde, tarım alanlarına zarar veren kahverengi kokarcaya karşı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çarşamba Kaymakamlığı, Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çarşamba Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen toplantıda üreticilere kokarcayla mücadele yöntemleri aktarıldı. Açılış konuşmasını yapan Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, kahverengi kokarcanın tarım ürünlerine ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Bu zararlıyla mücadelede doğru bilgilendirme ve yöntemler büyük önem taşıyor. Üreticilerimizin tarım arazilerini korumaları için alması gereken önlemleri ve zararlıyla etkin mücadele tekniklerini detaylıca anlatıyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-10-09-at-17-55-03-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-09-at-17-55-03.jpeg

“ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yerel yönetim olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, “Tarım ilçemizin en önemli geçim kaynaklarından biri. Üreticilerimizin karşılaştığı sorunlarda her zaman destek sağlamak için buradayız. Kahverengi kokarca gibi zararlılara karşı mücadelede de üzerimize düşeni yapacağız. Bu toplantı, üreticilerimizin bu konuda daha bilinçli hareket etmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

whatsapp-image-2024-10-09-at-17-55-03-2.jpeg

“EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ”

Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ise, kahverengi kokarcanın tarım için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, “Tarım bizim için çok değerli. Bölgemizde tarım ürünlerinin zarar görmemesi için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Kahverengi kokarca gibi zararlılarla etkin bir mücadele yürütmek için el birliğiyle çalışacağız. Üreticilerimizin bu konuda bilinçlenmesi ve gerekli tedbirleri alması çok önemli” ifadelerini kullandı.

7-004.jpg
Yapılan konuşmalar sonrasında Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk tarafından Kokarca ile mücadele yöntemleri sunum yapılarak detaylı şekilde anlattı. Çarşamba Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Sonkaya, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muhammer Aydemir, Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, mahalle muhtarları ve bölgedeki üreticiler katıldı.

whatsapp-image-2024-10-09-at-17-55-05.jpeg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel