OTEL VE HAMAMI KİRALANACAKTIR

HAVZA 25 MAYIS TERMAL TES.TURZ.VE PER.HİZ.A.Ş.DEN

25 Mayıs Ter.Tes.Turz.ve Per.Hiz.A.Ş. tarafından, Maarif Otel ve Hamamı mevcut durumu ile 10 (On) yıllığına, 17/10/2024 tarihinde Perşembe günü saat 14:00’da Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda, Şirketimiz İhale Komisyonu huzurunda, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/c - 45.maddesi gereğince açık artırma usulü ile kiraya verilecektir.
İŞİN NİTELİĞİ : MAARİF OTEL VE HAMAMI KİRALAMA İHALESİ
MUHAMMEN BEDELİ : 130.000,00 TL+KDV/AYLIK – 1YILLIK KİRA TUTARI PEŞİN OLARAK ALINACAKTIR
İHALE SÜRESİ : 10 (On) YIL
GEÇİCİ TEMİNATI (%3) : 468.000,00 TL
İHALE USULÜ : 2886 SAYILI DİK. 35-C BENDİ UYARINCA AÇIK TEKLİF USULÜ
ŞARTNAME BEDELİ : 5000.00 TL
İHALE TARİHİ VE YERİ : 17.10.2024 PERŞEMBE GÜNÜ - BELEDİYE MECLİS SALONU
İHALE SAATİ : 14:00
İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İSTENEN BELGELER :
a-Kanuni ikametgahının olması, tasdikli ikametgah belgesi ile nüfus cüzdanı örneğini ibraz etmek.
b-Türkiye sınırları içerisinde tebligat için adres beyanı,
c-Geçici teminatın (10 yıllık muhammen bedelin %3’ü) yatırıldığına dair belgeyi ve ihale dökümanının alındığına dair belgeyi ibraz etmek.
d-Tüzel kişilerde ihale ilanının yapıldığı yıl içerisinde alınmış mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odası ve ilgili meslek kuruluşuna kayıtlı olduğunu gösterir belge.
e-Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları,üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Türkiye Ticaret Sicili gazetesi veya bu hususları tesvik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
f-İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyorsa istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noterce tanzim edilmiş vekaletname ile noter tasdikli imza beyannamesini ibraz etmeleri şarttır.
g-İsteklilerin ortak girişimi halinde ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imza edilen ortaklık sözleşmesinin noterden tasdikli olarak ihale komisyonuna ibraz edilmesi.Ayrıca ortaklarda gurubun bütün ortakları Şirket ile yapılacak ihale sözleşmesinin şahsen veya tayin edecekleri kanuni vekilleri vasıtası ile imzalarlar.
h-Şirketten ve Havza Belediyesinden borcu yoktur belgesi getirilmesi şarttır.
I- İş Deneyim Belgesi: İhaleye katılacak olan istekliler, ihale tarihi itibariyle, en az 3 (Üç) yıl hamam, kaplıca, otelcilik işlerinde işletme faaliyeti göstermiş olmak, çalıştırmış olmak ve bununla ilgili belgelerin aslı veya onaylı suretlerini ihale komisyonuna sunmak zorundadır. Bu belgeler kamu veya özel sektörde yapılan işlerde özel ve kamu kurumlarından alınacak belge, 3 (Üç) yılı kapsayacak vergi levhası veya işyeri açma-çalıştırma ruhsatı vb.
İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR :
2886 Say.Kan.6.Maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenin üzerine ihale yapılmış bulunursa, ihale bozularak kesin teminatı gelir kaydolur. Bu madde de belirtilen ihaleye katılamayacak olanlar:
a- İta amirleri,şirket yönetim kurulu üyeleri
b- İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar,
c- (a), (b) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları
d- (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıkları hariç)
e- Devlet İhale Kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar.
f- İdare ve Havza Belediyesine borcu olanlar borcunu ödemedikçe ihaleye katılamazlar.
g- İdare ve Havza Belediyesince sözleşmesi feshedilmiş, hukuki ihtilafa düşmüş bulunanlar ihaleye katılamazlar
KİRA BEDELLERİ
a-İhale üzerinde bırakılan istekliden, sözleşme imzalanmadan önce, 10 yıllık teklif fiyatının %6'sı oranında kesin teminat alınır.
b- Kiralanan tesisin ihalesini alan şahıs, ihale onayından sonra kiralamış olduğu taşınmazın 1 yıllık kirasını peşin olarak ödemek zorundadır. Diğer yılların kira bedeli aylık olarak ödenecektir. Kiraya verilen tesisin diğer yıllarındaki kira bedelleri, her kiralama yılının sonunda; Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 12 aylık ortalaması oranında artırılacaktır.
İhale komisyonu, sürülen peyleri yetersiz gördüğü takdirde ihale yapıp yapmamakta serbesttir. (Komisyonların ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez) İhale komisyonu tarafından alınan ihale kararları, ita amirince karar tarihinden en geç 15 iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.
Havza Belediye Başkanlığı(Temsilen) Süleyman ÖZDEMİR
Yönetim Kurulu Başkanı

#ilangovtr BASIN NO: ILN02096021