Rahvan At Yarışları nefes kesti

Rahvan At Yarışları nefes kesti
Çarşamba Geleneksel Rahvan At Yarışması, Yeşilırmak Doğal Yaşam Park’ında geniş katılımlı bir programla gerçekleştirildi.

Çarşamba Belediyesi, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Çarşamba Rahvan Atlı Spor Kulübü paydaşlığında organize edilen yarışma, 2024 federasyon hakemleri idaresinde ve federasyon kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-47-25-2.jpeg

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-47-25.jpeg

Açılış konuşmasının başlangıcında yarışmanın organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür dilekleri ileten Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Rahvan As Başkanı Tayfur Karataş, “Başta Çarşamba olmak üzere; Mardin ve İzmir illerimizde Rahvan At Yarışması’nı düzenledik. Katılım oranında artışın olduğunu gözlemliyoruz. Bu durum yarış severler olarak bu geleneğimizi sürdüreceğimizin birer kanıtıdır. Yarış severlere, böylesine güzel bir yarış alanı kazandıran Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a teşekkür ederiz. Böylesine örnek alanların artmasını temenni ederiz.” ifadelerini aktardı.

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-47-23.jpeg

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-47-25-1.jpeg

Fedarasyon Başkanı Tayfur Karataş’ın konuşmasının ardından kürsüyü devralan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, katılımcıların yoğun ilgisinden dolayı teşekkür dileklerini iletti. Tebrik dileklerinin ardından konuşmasını sürdüren Başkan Dündar şöyle konuştu: “Atalarımızdan aldığımız kültürleri gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, ‘Yeşilırmak kıyı düzenlemeleri’ çalışmaları altında Rahvan Yarış Pist alanını inşa ettik. 2014 yılında ilçemize kazandırdığımız at yarışması geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yoğun katılımın olduğu yarışmaya başta Samsun olmak üzere diğer illerden gelen ziyaretçilerimiz var. Geldiğiniz yerlerden keyifli bir şekilde dönmenizi temmeni ediyoruz”
Konuşmaların ardından başlayan yarışma seyredenleri cezbetti. Atlar, ikili tay, üçlü tay, dörtlü tay, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı, baş atlar, yerli dörtnal, ithal A ve ithal B kategorisinde yarıştı. Nefes kesen yarışmanın ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışmanın en dikkat çeken kulvarı ise Baş Yarışmasında ise Yiğit isimli at ile Sabri Akbaş adına yarışan Dursun Karaman birinciliği ve altın kemerin sahibi oldu. Protokol üyelerinden ödüllerini alan yarışmanın dereceye giren isimleri, programı organize eden Çarşamba Belediyesi’ne teşekkürlerini sundular.

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-47-26.jpeg

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-47-35-1.jpeg

Baş Yarışmasının birincisi Yiğit isimli yarış atına altın kemeri Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar taktı.

whatsapp-image-2024-10-06-at-15-47-35.jpeg

Programa Çarşamba Belediyesi Başkanı Hüseyin Dündar, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onur Can, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Müftüsü Cemal Uzun, mülki ve idari amirler, oda ve dernek temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel