SAMSUN'U BIRAKTI ÇORUM'U ÖVDÜ

SAMSUN'U BIRAKTI ÇORUM'U ÖVDÜ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal’ın bazı büyük firmalara kesmiş olduğu cezalar ve ruhsat iptalleri iddiaları konusunda yöneltilen sorulara cevap verdi.

Samsun'da AK Parti İl basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İddialara göre, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal’ın, Belediye kanunlarına aykırılık tespit ettiği firmalara kesilen cezalar ve ruhsat iptalleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'a, Haber Expres Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker Tarafından soruldu. Yılmaz, ceza işlemleri hakkında bilgisinin olmadığını belirtti, ancak basının bu tür konulara odaklanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, dikkatleri Çorum'da yaşanan farklı bir olaya çekti.

"Bilgim Yok"

Tekkeköy'deki iddialar hakkında bilgisinin olmadığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ceza işleri hakkında bilgim yok, belediyelerin şu anda nereye ceza kestiğini ya da nereye kesmediğini benim bilmem mümkün değil. Ama arkadaşlar, hepinizden rica ediyorum, Türkiye çok hızla büyüyen ve gelişen bir ülke. Dünyanın iç enerjisi, dinamikleri yükselen, dolu dizgin hizmet gündemi olan başka bir ülkesi yoktur. Dünyanın diğer ülkeleri ile de bir araya geliyoruz. 20-25 gün önce Çin'de belediye başkanlarının bazıları ile tanıştık. Onların bile gündeminde bizim bu hizmet yoğunluğumuzda işleri yok. Ben şuna üzülüyorum; bu kadar yoğun talep ve dönüşüm dinamizmi olan bir ülkede biz yapay şeylerle çok meşgul oluyoruz. Bunları haber değeri olan şeyler olarak görüyoruz. Bunları konuşmak bizim hoşumuza gidiyor. Bunun ülkeye faydası yok, doğru bir şey değil. Bir şeyleri düşünmeyin ya da seslendirmeyin anlamında söylemiyorum. Bunları ortaya atanlar ülkenin bu sinerjisini yavaşlatma niyeti taşımıyor olsa bile, sonuçları böyle olabilecek şeyler olduğu için basın mensubu olarak sizlerden rica ediyorum." İfadelerini Kullandı.

"Çorum'a haksızlık yapıyorsunuz"

Sorulan sorunun dışına çıkarak Çorum'da yaşadıklarını anlatan Yusuf Ziya Yılmaz, "Geçenlerde Çorum'daydık. İki tane işçi alınmış Çorum İl Özel İdaresi'ne. Çorum’daki gazeteci arkadaş kalktı, dedi ki, 'İki tane işçi alındı, bunlar partide çalışanlarmış, niye partide çalışanlar İl Özel İdare’ye alındı?' Ben de dedim ki, Çorum, bizim Samsun'dan gıpta ile baktığımız fabrikaların yoğun olduğu bir yer. Çorum'da iki tane işçi alındığını gündemde tutuyorsanız, Çorum'a haksızlık yapıyorsunuz. Resmin büyüğüne bakın, dedim. Size de rica ediyorum; onlar da Samsun'a hayranlıkla bakıyor." diye konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel