Sandıktan Çıkan, “Islak Minik”

Sandıktan Çıkan, “Islak Minik”
Samsun’un Çarşamba ilçesinde 29 yıldır öğretmenlik mesleğini icra eden 53 yaşındaki Nurdan Zengin, mesleğinin yanı sıra ‘Islak Minik’ adlı kitap çıkardı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 29 yıldır öğretmenlik mesleğini icra eden 53 yaşındaki resim ve teknoloji tasarım öğretmeni Nurdan Zengin, sandıktan çıkardığını belirttiği ‘Islak Minik’ adlı kitabını çıkardı.
“Kadının en değerli şeyi sandığıdır”
Kitap yazma serüvenini anlatan ve oğlunun desteğiyle bu yola çıktığını belirten resim öğretmeni Nurdan Zengin, “Kitap yazmak gibi bir düşüncem yoktu. Bu yayınladığım kitap sandıktan çıktı. Çocuk tiyatrosu yapan arkadaşlarımın metin ihtiyacı vardı. Onlara bir metin yazmak istedim. Daha önceden çocuk öyküleri yazıyordum tiyatro için. Yazdıklarımdan bazılarını verdim, bazılarını kaybettim. Bazılarını hiç farketmeden saklamışım. Ev taşırken tesadüfen ‘Islak Minik’ öyküsünü buldum. Oğlumla kahve molası vermiştik. Balkonda dinlenirken bu öyküyü oğluma biraz okudum. Oğlum, “Anne bu çok güzel bir çocuk öyküsü olabilir. Neden bunu kitaplaştırmıyorsun?” dedi. Benim hiç aklıma gelmemişti. Taşınma esnasında diğer öyküleri de buldum. Kadının en değerli şeyi sandığıdır. Yazılarımı toplayıp sandığa koyup kitledim. Bir süre sonra arkadaşım kitap yazdı. Bende ondan cesaret aldım. Oğlumun dedikleri de aklıma geldi. Islak Minik öyküsüyle başlamak istedim. Yayınevine gönderdim. 1 aylık sürede yazımı derleyip tolpayıp yayınevine gönderdim. Ardından dönüş sağladılar. Karşılıklı protokol imzaladıktan sonra basıma girdi.” İfadelerini kullandı.1321212121.jpg“Bambaşka bir şey kitap yazmak”
Kaynağının öğrencileri olduğuna değinen Nurhan hoca, “Çocuklarla çok haşır neşir olduğum için ve çocuk tiyatrosu yazmaya başladığım için çocuklar benim için bir kaynak. Çok rahat gözlem yaptığım bir ortamdayım. Çocuklardan başladım öykü yazmaya. Birkaç öyküm daha var. Onlarda çocuklara özgü yazılmış yazılar. Bundan sonra projelerimin devamı gelecek diye düşünüyorum. Bu süreçte en büyük destekcim oğlum oldu. Ben resim öğretmeniyim. Bu branşla ilgili edebiyatcı olmak gerekiyor. Farklı bir vizyon gerektiriyor. Bambaşka bir şey kitap yazmak. Kimseden yardım almadım. Kendim yapmaya çalıştım. Oğlum da sağolsun destek oldu.” Şeklinde konuştu.

Kitabıyla alakalı çok güzel geri dönüşler aldığını söyleyen yazar Nurdan Zengin, “Çocuklara kısa bir bölümünü okudum. Keyif aldım okurken. Atölyede bir kız grubuna okudum. Bazı arkadaşlarıma hediye ettim ve çocuklarının tepkilerini sordum. Çok güzel geri dönüşler aldım. Bu da beni mutlu etti.” Diye ifade etti.
sandiktan-cikan-islak-minik-1.jpg“Masanın üstünde yer alan tuzluğun gözünden…”
İlerleyen zamanlarda daha güzel projeler ele alacağını belirten yazar Zengin, “Daha çok çocuklara hitap eden yazılar yazmak istiyorum. Küçük yaş gruplarına hitap etmek istiyorum. Okul öncesi çocukların, anne babaların yatmadan önce okuyabileceği kitap türü yazmak istiyorum. Yetişkinlere göre annemin hayat hikayesini yazmak istiyorum. Roman türü yazmayı düşünüyorum. Herkesin evinde bulunan masanın üstünde yer alan tuzluğun gözünden aile hikayesi yazmayı planlıyorum.” Cümlelerini kullandı.

Hedefleri arasında okurlarıyla buluşarak imza günü düzenlemeyi istediğini ve anne babalara kitap okumaları konusunda vurgu yapan Zengin, “Kitap sayım belirli bir sayıya ulaştığında okurlarımla bir araya gelmek için imza günü yapmak istiyorum. Özellikle anne ve babalara çocuklarına teşvik olabilmesi için kitap okumalarını öneriyorum.” Dedi.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir