Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, çiftçilerin ürün veriminin artırılması, hastalık ve zararlılara karşı mücadelesini kolaylaştırmak amacıyla ve bunları klasik çalışmalardan daha az masrafla yapabilmesi adına çeşitli çalışmalarda bulunarak denemeler gerçekleştiriliyor.
Sebze ve meyvelerde ‘MİKORİZA’ uygulamasını denediklerini belirten Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “Tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak için üreticilerimiz ciddi masraflar yapmakta. Diğer taraftanda ürünlerde pestisit kalıntısı kalmamasına özen göstermeleri gerekiyor. Bitki gelişiminin ilk evrelerinde güçlü bir gelişim sağlanırsa yani kuvvetli kök, kuvvetli gövde gibi, hastalık ve zararlılarla mücadele kabiliyeti daha yüksek olur. Bu imkanda çiftçimizin daha az veya sıfır ilaç kullanmasını, çok daha az gübre kullanmasını sağlayacaktır. Bu anlamda aslında tarımda uzun yıllar kullanılan MİKORİZA bakterilerini sebze ve meyve üretiminde kullanmaya karar verdik. Denemelerini çiftçi şartlarında gerçekleştirdik. Takiplerimizde hem fiziksel olarak hem de çiftçimizin gözünde olumlu sonuçlar alındığını gördük. Önümüzdeki yıllar için deneme yaptığımız üreticilerimizin tekrar kullanacakları yönünde fikirleri oluştuğunu gördük. Çiftçimizin bu memnuniyeti bizleri de ziyadesiyle memnun etti ve çalışmalarımızın doğru yolda ilerlediğini bir kez daha teyit etmiş olduk” dedi.
Sebze- Meyve üretiminde ‘MİKORİZA’ denemesi!
Yayınlanma:
Güncelleme:
Sebze- Meyve üretiminde ‘MİKORİZA’ denemesi!
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.