"Seçimden Sonra da Sahadayız"

"Seçimden Sonra da Sahadayız"
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim sonrası da vatandaşla buluşmaya devam ettiklerini belirterek, Samsun'un önemli sorunlarını gündeme getirdi.

Muhtarlarla Yoğun Görüşmeler
Geçmiş dönem CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsun'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında projelerini ve Samsun'un mevcut sorunlarını paylaştı. Öncü, seçim sürecinde karşılaştıkları en büyük eleştirilerden birinin, seçimlerden sonra adayların sahadan çekildiği yönünde olduğunu söyledi. Bu eleştiriyi dikkate aldıklarını ifade eden Öncü, "Seçimden sonra da sahada olup, vatandaşımızın derdine kulak vermeye devam ediyoruz," dedi.

whatsapp-image-2024-10-19-at-13-57-28-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-19-at-13-57-26-1.jpeg

Üç Ayda 740 Muhtarla Görüştü
Cevat Öncü, son üç ayda gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ilgili detaylar paylaştı. İlkadım’da 61, Atakum’da 54, Bafra’da 110, Canik’te 46 ve Tekkeköy’de 52 muhtar ile yüz yüze görüştüklerini belirten Öncü, bu süreçte toplamda 1.250 mahalle muhtarından 740’ı ile temas kurduklarını aktardı. Asarcık, Kavak, Terme ve Çarşamba ilçelerinde yapılacak görüşmelerle bu sürecin tamamlanacağını söyledi.

Muhtarların Ofis Sorunu
Saha gezilerinde muhtarların ofis sorununa da dikkat çeken Öncü, şehir merkezindeki muhtarların bile ofis sıkıntısı yaşadığını ifade etti. Belediyelerin muhtarlara çalışma ofisleri sağlaması gerektiğini belirten Öncü, "Bazı belediyeler bu hizmeti sağlıyor ama bu yeterli değil," dedi.

whatsapp-image-2024-10-19-at-13-57-29.jpeg

whatsapp-image-2024-10-19-at-13-57-26.jpeg

Kırsalda Yol Sorunu
Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasındaki sorumlulukların netleştirilmesi gerektiğini söyleyen Öncü, kırsal kesimde hizmet götürme konusunda yaşanan zorluklara değindi. "Kırsalda 12 metre ve üstü yollar neredeyse hiç yok. Büyükşehir Belediyesi'nin bu yollar üzerindeki sorumluluğu kırsal alanlarda uygulamaya geçemiyor," diyerek ilçe belediyelerinin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel