Sokrates buluşmaları tekrardan başladı

Sokrates buluşmaları tekrardan başladı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi iletişim Fakültesi öğrenci toplulukları OMÜ İletişim Ve Medya Topluluğu ve OMÜ Gazetecilik topluluğu iş birliği ile düzenlenen Sokrates buluşması adlı münazara düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Çarşamba yerleşkesinde bulunana Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampusunun içinde yer alan İletişim Fakültesi öğrenci toplulukları OMÜ İletişim Ve Medya Topluluğu ve OMÜ Gazetecilik topluluğu iş birliği ile Sokrates buluşmaları adı altında İletişim Fakültesi Konferans salonunda münazara yarışması düzenlendi. Yarışmada OMÜ İletişim Ve Medya Topluluğundan Selin Sude Üvez, Ece Topatay, Meriç İrtegün, Zehra Çelikbaş Sosyal medya bilgi erişimini kolaylaştırıyor tezini savunurken OMÜ Gazetecilik Topluluğundan ise Serhat Bülki, Berk Can Dereci, Betül Balabaz, İbrahim Emre Uyanık anti tez olarak Sosyal Medya Bilgi Kirliliğine sebep olduğunu savundular.

img-5838.jpg

img-5982-1.jpg

“En son 2017 yılında gerçekleştirildi”

Yarışmada açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu “Bu etkinlik ilk defa 2017 yılında gerçekleştirildi. O dönem öğrencilerimiz böyle bir etkinliğe imza atmak istediler ve bunca yıl aradan sonra tekrar OMÜ İletişim Ve Medya Topluluğu ve OMÜ Gazetecilik topluluğumuz önderliğinde Sokrates buluşmalarını yeniden hayata geçirmiş bulunuyoruz. Tabi böyle bir etkinlik kendi başına önemli ama dersler de de çoğu zaman referans verdiğim üzere Üniversitenin öncelikli işlevlerinden biride kişiyi bilgi okuryazarı kılabilmek bu türden bir etkinlikte entelektüel içerik bakımından öğrencilerimizin kendi araştırma yapması çeşitli kaynaklardan okuması tartışma yapacakları, münazara yapacakları literatürü açısından son derece önemli.” Diye ifade etti.

ogi00730.jpg

ogi00727-1.jpg

“İletişim fakülteleri bu tip etkinlikler yapmalı”

Münazara etkinliklerinin olması gerektiğini söyleyen Dekan Prof. Dr. Onur Bekiroğlu “Yeni Medya ve dijital ekosistem dediğimiz bu dönem de teknoloji ile dijitalleşme ile bütün sarıp sarmalanmışlığımıza rağmen iletişimcinin halen en önemli kabiliyetleri, becerileri kendilerini hem sözlü hem de yazılı olarak ifade edebilmekten geçiyor. İşte bu türden etkinliklerde öğrencilerimizin motivasyonları ile kendi çabalarıyla pratik yaparak kendilerini sözlü bir şekilde ifade etmelerini sağlayan avantaj sağlıyor. Tartışma güzeldir, münazara yapmak güzeldir, konuşmak güzeldir özellikle İletişim fakültesi öğrencisinin bu tip yetenekler sergilemesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

img-5877.jpg

Münazara yarışmasının sonucunda Jüri üyeleri Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gülten Arslantürk, Öğr. Gör. Onur Şen, Arş. Gör. Dr. Özlem Delal Abanoz’un kararı ile OMÜ İletişim Ve Medya Topluluğu kazandı. Ardından tüm münazaraya katılan öğrencilere jüri üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel