Trabzonspor galibiyet hasretini sürdürdü

Trabzonspor galibiyet hasretini sürdürdü
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.

5. dakikada Gaziantep FK'nin ceza alanı dışından kazandığı serbest atışta topun başına Furkan Soyalp geçti. Furkan Soyalp'in vuruşunda meşin yuvarlak, savunmadan döndü. Dönen topla buluşan Ömürcan Artan'ın vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı kornere çeldi.

16. dakikada sağ kanattan Ömürcan Artan'ın ceza alanına gönderdiği topu kontrol eden Okereke'nin vuruşunda, meşin yuvarlak direğe çarparak dışarı gitti.

37. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Mendy'nin sert vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

45+3. dakikada ev sahibi ekibin kazandığı serbest atışta Sorescu, ceza alanına ortasını yaptı. İyi yükselen Saborit'in kafa vuruşunda, top az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk devresi golsüz tamamlandı.

İkinci yarı

50. dakikada Gaziantep FK'nin sol kanattan gelişen atağında, topla buluşan Okereke'nin ceza sahası içerisinden vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

56. dakikada Trabzonspor'un sağ kanattan gelişen atağında, ceza sahası dışında topla buluşan Cham'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

58. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahası sol çaprazından yerden pasında Lundstram şutunu çekti. Kaleci Dioudis'in çeldiği top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu Banza tamamladı. Top filelerle buluştu ancak hakem Volkan Bayarslan, VAR'ın uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarında inceledi. İncelemenin ardından pozisyonun başlangıcında faul olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi.

67. dakikada sağ taraftan köşe atışı kullanan Furkan Soyalp'in ortasında iyi yükselen Saborit'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

69. dakikada Trabzonspor'un kazandığı serbest atışta Cham şutunu çekti. Kaleci Dioudis topu kornere çeldi.

90+3. dakikada Gaziantep FK'nin sağ kanattan gelişen atağında, ceza sahası dışında topla buluşan Ndiaye'nin vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Müsabaka 0-0 sona erdi.

"İyi bir maç olduğuna inanıyorum, iyi mücadele ettik"

Gaziantep FK'nin başkanı Memik Yılmaz, iyi mücadele ettiklerini söyledi.Yılmaz, maçın ardından stat çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takımının mücadelesinden memnun olduğunu belirtti.Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu aktaran Yılmaz, "Güzel bir maç oldu, kazasız belasız. Başta oyuncularımı, teknik heyeti ve gazi şehrin seyircilerini ve Trabzonspor'u kutluyorum. Aslında bizim için lig bu maçla başladı. Geçen sezondan 15 oyuncumuzla yollarımız ayrıldı. Yeni bir takım olduk. Bir Anadolu kulübü olarak 17 transfer yaptık. Takım olma yolundayız." diye konuştu.Takım olmanın futbolda önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:"Bu maçla takım olma yoluna başladık. Oyuncuları, teknik heyeti ve seyircilerimizi canıgönülden kutluyorum. Tabii gönül isterdi 3 puan alsaydık. Futbolda yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Trabzon'u da kutluyorum. Hakem konusuna değinmek istemiyorum, tabii ki canımız yanıyor. Onlar da insan, beşer şaşar insanoğlu. Ama bundan sonra hak edileni hakemlerimizin de vereceğine inanıyorum. Güzel bir maç oldu. Bundan sonraki maçlarımızda da şehrimize yakışır bir şekilde temsil etmeye çalışacağız. İyi bir maç olduğuna inanıyorum, iyi mücadele ettik."

"Üç puanı alamadık belki ama gelecek için beni çok umutlandırdı"

Gaziantep FK'nin teknik direktörü Selçuk İnan, oyuncularının iyi mücadelesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.İnan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, takımının iyi mücadele ettiğini belirtti.Kısa sürede çok maç yaptıklarını ifade eden İnan, şunları aktardı:"İki deplasman maçı, iki gün arayla çok görülmüş bir olay değil. Bugün yine Trabzonspor maçı, yine büyük bir maç. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. 9 günde 3 maç oynadık. Yeni oyuncuların birçoğu aramızda değildi. Buna rağmen 3 maçta da iyi mücadele ettiler. Belki istediğimiz puanları alamadık ama bugün özelinde elimizdeki bütün oyuncularla bir takım çıkarmaya çalıştık sahaya. Bu takım da neredeyse söylediğimiz her şeyi harfiyen yerine getirdi, mücadele etti, doğru oynadı. Bu kadar yeni oyuncunun bir arada oynaması ve söyleneni yapması çok kolay değil. O yüzden çok mutluyum."İnan, maça iyi başladıklarını kaydederek, "Tam kurguladığımız gibi oldu. Trabzonspor her ne kadar 4 maçtır galip gelemese de etkili oyuncuları olduğunu biliyoruz. Zaaflarını da artılarını da iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Bugün rakibi ikinci bölgede karşılayıp merkezde kapacağımız toplar etkili olacaktı. Birçok kez bunu yakaladık, başardık. Etkili final pasları atamadık. Yaptığımızda pozisyonlara girdik. Zaman zaman önde baskı yaptık. Maçı kazanmak için oynadık, iyi mücadele ettik, rakibimizden daha fazla ceza sahasında topla buluştuk, daha fazla korner attık, daha fazla şut çektik. Ofansif olarak daha öndeydik. Oyuncularım iyi mücadele etti, 3 puanı alamadık belki ama gelecek için beni çok umutlandırdı. Mücadelelerinden ötürü takımı tebrik ediyorum." diye konuştu.Eski teknik direktörleriyle rakip olma durumlarını sık yaşamaya başladıklarını belirten İnan, onlarla çalışmış olmaktan dolayı onur duyduğunu dile getirerek, "Bugün açıkçası biraz duygulandım. Çünkü hep kalbimin bir yerinde Trabzonspor var." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: İzleyenler için hareketli, canlı bir oyun olmadı

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, top kullanmada, tempolu hızlı oynamada sıkıntı yaşayan bir takım olduklarını söyledi.Sahada ilk 45 dakika iki takım için de iyi bir oyun olmadığını ifade eden Güneş, şunları kaydetti:"İzleyenler için hareketli, canlı bir oyun olmadı. İkinci yarı biraz biz oyuna heyecan kattık. Hız katmaya ve topu kullanmaya çalıştık. Bölüm bölüm pozisyon bulduk. En büyük sıkıntımız, çok basit, hiç olmayacak şekilde top kayıplarımız vardı. Kaybettiğimiz zaman baskı yaparak topu çabuk çevirmemiz gerekirken bunları yapamadık. Bu da oyun akıcılığı ve üstünlüğümüzü tam anlamıyla ortaya koymadı. Çünkü topu kaybedince geriye koşular yaptık. İkinci yarıda bulduğumuz pozisyonlar, oyun adına biraz olumlu olsa da bizim için yeterli değil. Onun için yine aynı şeyi söylüyorum, bize bu yakışmıyor. Kötü oynadık demeyi doğru bulmuyoruz çünkü artık belli bunlar. Bunları saha sonucunun da vereceği bir moralle düzeltebiliriz ama sonuç gelmese bile o sonucu almak için daha istekli ve doğru oynamak durumundayız ki geride duruyoruz. Zaman zaman etkili olmaya çalıştık ama yeterli değildi. Daha fazla pozisyon bulmamız lazım. Durarak yavaş oynarsak rakibin işini kolaylaştırmış oluruz. Rakip de yeni oyuncuları fazla olan bir takımdı."Şenol Güneş, göreve gelmesinin ardından üçüncü maçta da puan kaybettiklerini ve bu durumun Trabzonspor'un tarihinde belki de ender görülen bir hadise olduğunu ifade etti.Güneş, "Mazereti ararsak buluruz tabii ama fiziksel olarak takım veya oyuncular istenilen seviyede olmadığı için mi? Acaba diye düşünüyorum. Bu maçta temposunu ve fiziksel gücünü görmediğim oyuncular oldu. Bu kötü bizim için. Fiziksel düşüş bize sıkıntı yarattı." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'dan maçının hakemine tepki

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Türkiye'de hakemlerin adaletsizliği, bilinçli ya da bilinçsiz sistematik bir yozlaşmanın göstergesidir ve artık sabrımızı taşıracak seviyeye ulaşmıştır." denildi.Maçın hakemi Bayarslan'ın, Trabzonsporlu futbolcu Simon Banza'nın golünü VAR'ın uyarısı üzerine saha kenarında izleyerek iptal ettiği hatırlatılarak, "Gaziantep FK ile oynadığımız maçta yaşananlar, Türk futbolunun içinde bulunduğu çürümüşlüğün ve keyfi yönetimin en bariz tezahürüdür." ifadesi kullanıldı.Açıklamada, bu kararın sadece yanlış olmadığı, aynı zamanda futbolun emeğine ve izleyicisine hareket edildiği savunularak, şunlar kaydedildi:"Pozisyon gözlerinin önünde gerçekleşmişken, böylesine bariz bir golü iptal etmek için VAR'a başvurmak, hakemlik mesleğini icra eden birinin ne denli yetersiz olduğunu ya da daha kötüsü ne kadar kasıtlı hareket ettiğini gösterir. Bayarslan'ın oyunun akışını sürekli durdurması, topun oyunda kaldığı süreyi bilinçli şekilde azaltması adeta futbolun özüyle alay etmektir. Türk futbolunun ruhu, böylesi ehliyetsiz ve taraflı hakemlik zihniyetinin elinde adeta can çekişmektedir."Sorumluluğu yalnızca bir hakeme yıkmanın yanlış olduğuna dikkat çekilerek, "Asıl sorun, bu hakemleri görevlendiren, onların hatalarına defalarca göz yuman ve hiçbir şekilde hesap sormayan Merkez Hakem Kurulunun başarısızlığıdır. Merkez Hakem Kurulunun varoluş amacı futbolun adaletini ve şeffaflığını sağlamak olmalıyken bu amaca hizmet etmeyi reddetmeleri Türk futbolunun maruz kaldığı en büyük ihanettir." değerlendirmesinde bulunuldu."Bu keyfiliğe, bu düzene, bu skandallara kim dur diyecek?" ifadesi kullanılan açıklamada, "Bu sistem uzun zamandır köhnemiş, adaletin ve şeffaflığın işlemediği bir yapıya dönüşmüştür. Artık Türkiye Futbol Federasyonunun yapması gereken, kendi içinde radikal bir özeleştiri yaparak bu çürümüş düzeni reform etmektir. Hakemlerin birer adalet timsali olmaktan çıkıp, oyunun seyrini belirleyen iradesiz kuklalara dönüşmesine daha ne kadar göz yumulacak?" denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor