Yaşlılara Uzanan ‘Vefa’lı Eller

Yaşlılara Uzanan ‘Vefa’lı Eller
Samsun'un Çarşamba İlçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlara kendi evlerinde, evde bakım hizmetleri veriliyor

Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 2024 yılı Vefa (Yaşlı Evde Bakım) Projesi kapsamında yaşlı ve engelli vatandaşlara evde bakım hizmeti veriliyor.

2.jpeg

Proje kapsamında 140 haneye 15 günde bir evde bakım hizmetleri veriliyor. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen proje kapsamında 65 yaş üstü yaşlılar, engelli bireyler ve ağır kronik hastalıkları nedeniyle kendi öz bakımlarını yerine getirmekte zorlanan vatandaşların kişisel bakımları ile temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanıyor.

1.jpeg

Konutların genel temizliği, kişisel bakım, yemek hazırlama, çamaşır ve bulaşık yıkama, ütü yapımı gibi faaliyetler eksiksiz olarak yerine getiriliyor. Vefa projesinden yararlanmak isteyen yardıma ve bakıma muhtaç kişilerin, başvuruları Çarşamba Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına yapması gerekiyor.

3.jpeg

Projeden, 60 yaş ve üzeri yaşlı veya engelli olanlar, aynı hanede kendilerine bakacak, ev işlerinde yardımcı olacak kişilerin olmaması, Sosyal Hizmetlerden ''Evde Bakım Aylığı'' ve ya Ekonomik yardım almamak, SGK' dan ve benzeri kurumlardan (bankalardan) her ne ad altında olursa olsun emekli aylığı, yetim aylığı, dul aylığı almayanlar yararlanabiliyor

4.jpeg

6.jpeg

5.jpeg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel