Yurt Kapasitesi 19 Bin 500 Öğrenciye Ulaştı

Yurt Kapasitesi 19 Bin 500 Öğrenciye Ulaştı
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu yıl yurtların toplam kapasitesi 19 bin 500 öğrenciye ulaştığını belirtti.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından Samsunda ki yurt kapasiteleri merak konusu oldu. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Samsun’da ki yurt kapasitesi 19 bin 500'e ulaşırken kız öğrencilerinin hepsinin yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.
Deprem Performans Analizleri Yapılıyor
Geçen yıl, iki yurdun deprem performans analizlerine başlanacağı ve bu analizlerin belirli tarihlerden sonra yapılan binalara ilişkin olduğu belirtildi. Mevcut yurtlar üzerinde yapılan analizler sonucunda, güçlendirme gereken yurtlar güçlendirilecek, yıkım kararı çıkan yurtlar ise yıkılacak. Bu süreçte yurt kapasitelerinde 3 bin kişilik bir azalma yaşansa da yeni eklemelerle 3 bin kişilik bir artış sağlandı. Karadeniz Erkek Yurdu ile İlkadım Kız Yurdu'nun da deprem analizine dahil edileceği bilgisi paylaşıldı.
Kız Öğrenciler İçin Özel Çalışmalar
Müdürlük, kız öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına özel çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Kız öğrencilerin tamamının yerleştirildiği ve bu süreçte mağduriyet yaşanmaması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.
Erkek Öğrencilerin Yerleştirilmesi Devam Ediyor
Erkek öğrencilerin yerleştirme sürecinin halen devam ettiği ve kayıt olan, kayıt olmayan öğrencilerin durumlarına göre işlemlerin sürdüğü açıklandı. Erkek öğrencilerin de mağduriyet yaşamamaları için gerekli adımların atıldığı ifade edildi.
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yurtlarla ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam ederken, öğrencilere en iyi imkanların sunulması adına tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel