'Zarar büyük ama Şükredeciğiz'

'Zarar büyük ama Şükredeciğiz'
Bafra Ziraat Odası Başkanı sağanak yağış sonrası tarım arazilerinin zarar gördüğünü ve bunun ‘Allah'tan gelen bir şey’ olduğunu söyleyerek üreticinin şükretmesi gerektiğini vurguladı.

Meteorolojinin, Samsun için yaptığı sağanak yağış uyarıları sonrası Bafra Ovası'ndaki tarım arazileri yağmura teslim olmuştu. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, sağanak yağış sonrası bazı mahallelerdeki çeltik arazilerinde büyük zarar gördüğünü belirtti. Tosuner, yaşanan bu durumu "Allah'tan gelen bir afet" olarak nitelendirerek, üreticinin şükretmesi gerektiğini söyledi.
"Çeltiklerde zarar büyük"
Yaşanan Sağanak Yağış sonrası Tarım Arazilerindeki durumu değerlendiren Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, "Bafra ovasında Harız mahallesinde çeltiklerde ve sebzelerde zarar var ama fazla önemi yok yani. Eskisi gibi Karıncak, Kener, Koşuköy, O bölgede yok. Şirinköy de zarar var ama En fazla zarar Harız Mahallesinde var çeltik kanallarına suyun aşırı gelmesinden sorun oluştu. Bunun sebeplerine bakacak olursak Altyapıdan, Yağmur Yağdı Ova düz dolayısıyla çeltiklerde aşırı rüzgar ve yağıştan yatış var çeltiklerde zarar büyük. İnşallah telafi edilir. Üretici ne diyecek Allah'tan gelene şükredecek Allah'tan gelene mi karşı gelecek millet." Diye konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel