Zulmün Sonu Yoktur

Zulmün Sonu Yoktur
Samsun İl Müftülüğü'nün bugün okunan Cuma hutbesinde, Kur'an-ı Kerim'den ve hadislerden örnekler verilerek zulmün hiçbir şekilde Allah katında kabul görmeyeceği ifade edildi.

Filistin’deki Zulme Dikkat Çekildi

Hutbede, özellikle son dönemde Filistin’de yaşanan zulümlere dikkat çekildi. Gazze’de binlerce masumun katledildiği, Siyonist güçlerin Müslüman beldelerini savaş alanına çevirdiği ifade edilerek, ümmet bilincinin zayıflamasıyla bu durumun daha da vahim bir hal aldığı belirtildi.

Müslümanlara Birlik ve Dayanışma Çağrısı

İslam’ın birlik ve beraberliği emrettiği hatırlatılarak, Müslümanların düşmanlarına karşı maddi ve manevi anlamda güçlü olması gerektiği dile getirildi. Her türlü ihtilafın ve çekişmenin bir kenara bırakılarak, ümmet bilincinin yeniden canlandırılması gerektiği çağrısı yapıldı.

Zalime Destek Vermek Büyük Bir Günah

Hutbede, zalime destek olmanın ve zulme sessiz kalmanın, yapılan her suça ortak olmak anlamına geldiği belirtildi. Müminlerin, mazlumların yanında yer alması ve onlara her türlü imkânı seferber etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Peygamber Efendimizin Uyarısıyla Hutbe Son Buldu

Hutbe, Peygamber Efendimizin zalime karşı durmayı emreden hadisiyle son buldu: “Kim bir kötülük ve haksızlık görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğzetsin. Bu ise imanın asgarî gereğidir”.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel